Denizli'de proje kapsamında, 17 yılda 4 bin 767 öğrenci eğitim hizmetinden yararlandı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında 1994 yılında imzalanan "Uzun Süreli Hastanede Yatan Çocukların Eğitimleri ve Hastane Okulları Projesi" kapsamında kurulan Denizli Devlet Hastanesi sınıfında geçen 17 yılda, 4 bin 767 öğrencinin eğitim hizmetinden yararlandığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sevil Kaynak İlköğretim Okulu'na bağlı Denizli Devlet Hastanesi sınıf öğretmeni Semra Paksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında çocuk servisinde bulunan sınıfta 2 sınıf öğretmeni ile hizmet verdiklerini belirterek, öğrencilerin durumlarına göre normal ve birleştirilmiş sınıf programı uyguladıklarını söyledi.

Uzun süreli hastanede yatan çocukların eğitim ve öğretimlerinin aksatılmadan sürdürülmesi, yıl kayıplarının önlenmesi, çeşitli kaygı ve korkularının giderilmesi, okul ve arkadaş çevrelerinden uzak kalmamalarının sağlanması amacıyla okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklara eğitim verdiklerini dile getiren Paksoy, şunları söyledi:

"Ders planı ve programların uygulanışında, ders zamanlarında öğrencilerin sağlık durumlarına göre ve kişisel özelliklerine uygun esneklik sağlanmaktadır. Öğrencilerimizle birlikte belirli gün ve haftalar, sınıfta veya yataklarında kutlanarak, ilgili yazı ve resim çalışmaları yapılmaktadır. Yapılan çalışmalar sınıf panosunda veya yatak başlarında sergilenmektedir."

Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Senem Yazıcı

Yayıncı: Ufuk Kırabalı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber