Büyük Pasaj esnafı, otopark sorununun çözülmesini bekliyor

Gaziantep'te en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Büyük Pasaj, kent merkezinde açılan modern alışveriş merkezleriyle rekabet edebilmek için belediyeden destek bekliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pasaj esnafı, otopark eksikliğinden dolayı müşteri kaybettiklerine dikkat çekiyor. Bölgede bir otoparka ihtiyaç olduğunu anlatan esnaf, bu otoparkın kentsel dönüşümle, yıkılmaya yüz tutmuş binaların yerine yapılabileceğini ifade ediyor.

Bir dönem Türkiye'nin dünyaya açılan yüzü olan Büyük Pasaj, büyük alışveriş merkezleriyle zor rekabet şartları içinde faaliyetlerini sürdürüyor. AVM'lerin açılmasıyla birlikte eski performansını kaybeden pasaj esnafı, ekmek teknelerini kapatma noktasına geldiklerini anlatıyor. Büyük Pasaj esnafı, alışveriş yapmaya gelen müşterilerinin araçlarını park edecek yer bulamadığını, bu yüzden müşteri kaybettiklerini söylüyor. Hatta bu yüzden işhanlarının da kapandığını belirten esnaf, yıkılmaya yüz tutmuş binaları kentsel dönüşümle yıkarak bu alanda büyük bir otopark yapılabileceği önerisinde bulunuyor.

"YETKİLİLERDEN NE AŞ, NE DE EKMEK İSTİYORUZ TEK İSTEDİĞİMİZ BİR OTOPARK"

44 yıldır Büyük Pasaj'da esnaf olan İmam Çiftçi, esnafların büyük bir oranının dükkânlarını kapattığını kaydetti. Çiftçi, "Bizler Büyük Pasaj esnafı olarak yaklaşık 50 senedir hizmet ediyoruz. Türkiye'nin her yerinden insan alışveriş için buraya geliyordu. Ama şimdi pek gelen olmuyor. Biz yetkililerden ne aş, ne de ekmek istiyoruz. Vatandaş olarak tek istediğimiz buraya bir otopark yapılmasıdır." diye konuşuyor.

İş hanlarının dahi bu yüzden kapandığını dile getiren Çiftçi, kimsenin mağdur edilmeden kentsel dönüşüm yapılmasını istediklerini vurguluyor. Çiftçi, "Tarihi değerini yitirmiş yerler pislik içinde kalmış durumda. Bu alanlara düzenlemeler yapılarak yeni alanların açılmasını istiyoruz. Vatandaş arabasıyla birlikte alışveriş yapmaya geliyor, fakat arabasını koyacak yer bulamadığı için de geri dönüp gidiyor." diyerek belediyeden destek istedi.

"ARAÇLARIYLA GELEN İNSANLAR SADECE DURMAK İÇİN 4 LİRA PARA ÖDÜYOR"

Pasajda esnaf olan Ömer Özdana ise şunları kaydetti: "Çevrede büyük bir otopark yok. Bir sürü esnaf kapatıp gidiyor. Belediyenin pasaja bir düzen getirmesini istiyoruz. Araçlarıyla gelen insanlar sadece durmak için 4 lira para ödüyor."

Büyük Pasaj'da yeni iş yeri açan elektronikçi Ömer Akıllar da umduğunu bulamadığını ifade etti. Akıllar, "Kafileler geldiğinde o büyük otobüslerin durabileceği alan yok. Durabilecek alan olsa tarihi pasajı insanlar gezecek. Esnafın gücü yok. Tek tek herkes dükkânlarını kapatıyor. Yetkililerin bu duruma bir el atmasını istiyoruz." diyor.

Esnaf İsmail Karakaya, civarda büyük bir otopark bulunmadığı için aynı sorunları yaşadıkları belirtiyor.

Bu arada Şahinbey Belediyesi'nde kentsel dönüşüm biriminde görevli bir yetkili ise konuyla ilgili olarak, bahsedilen yerlerin sit alanı olduğunu ve burayla ile ilgili bir çalışmalarının olmadığını söylüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber