Yıldırımlı öğrenciler, Bilgisayar Proje Olimpiyatı'ndan yedi madalya ile döndü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Yıldırım Koleji Bilgisayar Bölümü öğrencileri, Türkmenistan' da düzenlenen ICPO 2012? Uluslararası Bilgisayar Proje Olimpiyatı'ndan madalyalarla döndü. Olimpiyata 3 proje ile atılan Yıldırım Koleji, 5'i bronz, 2'si gümüş olmak üzere 7 madalya aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkmenistan Bilimler Akademisi ve Başkent Eğitim Kurumları tarafından 11-15 Eylül 2012 tarihleri arasında Aşkabat'ta dört yılda bir düzenlenen ?ICPO 2012? Uluslararası Bilgisayar Proje Olimpiyatı'nda Yıldırım Koleji öğrencileri Türkiye'yi başarı ile temsil etti. Uluslararası Türkmen-Türk Üniversitesi'nde kurulan ülke tanıtım stantları yarışmanın ilk gününden itibaren ziyaretçi akınına uğradı.

Türkmenistan'da düzenlenen proje yarışmasında 41 ülke öğrencisi 5 dalda yarıştı. 'Kısa Film', 'Donanım Kontrol', 'Dijital İçerik' ?Computer Art' ve 'Programlama' dallarında öğrenciler projelerini jüri karşısında sundu. Yarışmada Yıldırım Koleji, kısa film alanında 2 proje, donanım kontrol alanında 1 proje ile ülkemizi temsil etti. Jüri değerlendirmeleri sonucunda Yıldırım Koleji öğrencileri 7 madalya kazandı. 'Yılcoup projesi' ile Muhammet Yavuzyılmaz ve Abdullah Berka Salihoğlu gümüş madalya, 'My Hero projesi' ile de Sueda Demircan, Yunus Yürek Yusuf Said Akçakaya bronz madalya, 'Loneliness projesi'yle de Ebru Bozkurt, Büşra Demircan Bronz madalya kazandı. Madalya kazananların ödüllerini Türkmenistan Milli Eğitim Bakanı Gülşat Mammedova verdi. Olimpiyat programı Başkent Aşkabat'ta bulunan Uluslararası Türkmen-Türk Üniversitesi'nde görkemli ödül töreni ile sona erdi.

Yıldırım Koleji Bilgisayar Bölümü Öğretmeni Zafer Türkmen Proje Olimpiyatları'nın ilk gününden itibaren Türkiye'nin projelerine yoğun ilgi gösterildiğini söyledi. Türkmen, ?Türkmenistan'da Türkiye'yi temsil eden projelerden 3 tanesi bizim projemizdi. Ülkemize 7 madalya ile döndüğümüz için gururluyuz. Yarışmanın başladığı günden itibaren Türkiye'nin stantları ilgi odağı oldu. Öğrencilerimi başarıları nedeniyle kutluyorum. ? dedi.

Proje yarışmasında ödül alan öğrenciler adına konuşan Ebru Bozkurt, ödül alarak döndükleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Bozkurt ?Türkmenistan'a arkadaşlarımızla birlikte gittik. Orada stand hazırlama ve jüri üyelerinin karşısında projelerimizi sunduk. Hem yorucu hem de çok zevkliydi. Türkiye'ye madalya ile dönmek gurur verici. Katkısı bulunan herkese teşekkür ederiz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber