Ankara'nın içme suyu dünya standartlarında çıktı

Ankara Su Kanalizasyon İşletmesi (ASKİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri, Ağustos ayında yapılan analizler sonucunda Başkent'in içme suyunun temiz, kaliteli, içilebilir ve pırıl pırıl olduğunu belirterek, ?Abonelerimiz musluklarından akan suyu güven içinde tüketsin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sürekli olarak fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizleri yapılan suyumuz tertemiz Dünya standartlarına uygundur? dediler.

İl Sağlık Müdürlüğü ile ASKİ Genel Müdürlüğü ortaklığında Ankara içme suyu şebekesinin tümünü kapsayacak şekilde belirlenen sabit ve arıtma tesislerinin çıkış noktalarından su numunelerinin alındığını kaydeden yetkililer, alınan numunelerin ASKİ laboratuvarlarında yapılan fiziksel kimyasal ve bakteriyolojik su analizleri sonucunda, şehir şebeke suyunun geçen ay da tertemiz ve içilebilir olduğunun belirlendiğini bildirdi. Başkent'in içme suyu gereksinimini karşılarken suyu, temiz ve sağlıklı şekilde kullanıma sunmak için büyük bir titizlik içinde çalıştıklarını ifade eden ASKİ yetkilileri, ?Suyu kaynağından aldığımız noktadan başlayarak, arıtılması, şehir şebekesine verilmesine kadar her aşamasında ayrı testlere tabi tutarak, suyun hijyen bir şekilde musluklardan akmasını sağlıyoruz.? diye konuştular.

ASKİ yetkilileri, geçen Ağustos ayı süresince Ankara'nın çeşitli bölgelerinden su numuneleri alındığını kaydederek şunları söyledi: ?Başkent'in farklı 1040 odak noktasından bir ay süresince aldığımız su numunelerinin fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizlerini akredite olmuş laboratuvarlarımızda gerçekleştirdik. Geçen ayda yapmış olduğumuz bu analizler sonucunda başkent içme suyunun Dünya Sağlık Örgütü(WHO) standartlarına uygun olduğunu bir kez daha saptadık.?

Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı'na bağlı Su Kalite Kontrol Şube laboratuvarlarında şehir şebeke su analizlerinin, WHO ve Avrupa Birliği Standartları(EEC) göz önüne alınarak yapıldığını vurgulayan yetkililer şu bilgileri verdi: ?1-31 Ağustos tarihleri arasında raporlaştırılan su analiz sonuçlarına göre Başkentliler, musluklarından akan suyu güven içinde tükettiler. bin 40 odak noktası, İvedik ve Pursaklar Arıtma Tesisleri çıkışından alınan su numunelerinde yapılan fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik kontrollerin tamamının TSE'ye uygunluğu bir kez daha kanıtlandı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber