Horlama trafik kazalarına yol açıyor

Horlamanın tedavi edilmediğinde ciddi uyku bozukluklarına yol açtığını kaydeden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doktor Dr. Fulya Aydın, ?Trafik kazalarında alkollü araç kullananlardan daha çok direksiyon başında uyuyakalan kişiler kazalara neden oluyor. Bu kişiler horlama ve uyku apneleri sebebiyle gün içinde uyukluyorlar? dedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Horlamanın basit bir sağlık sorunu olmadığını ve yüksek oranda tedavisi mümkün olduğunu ifade eden Tekirdağ Özel Yaşam Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doktor Fulya Aydın, ?Her pozisyonda ciddi şekilde horlayan kişilerle, uykularında en az on saniye süren ve saatte en az yedi defa tekrarlanan apneli hastaların tedavi olması gerekiyor. Burun tıkanıklığı da horlamaya neden olabiliyor. Burun kemiğindeki eğrilik, özellikle alerjik reaksiyonlara bağlı büyümüş burun etleri ve sinüzit öncelikli tedavisi gereken sorunlar arasında bulunuyor. Alerjik rinite bağlı büyümüş burun eti olan hastalara uygulanacak basit bir alerji tedavisi de horlamaya son verebiliyor? dedi.

Horlamayan insanların geceleri uyuma problemleri yaşadığı için gündüzleri uyukladığını aktaran Aydın, ?Son yapılan araştırmalarda trafik kazalarında alkollü araç kullananlardan daha çok direksiyon başında uyuyakalanlar kazalara sebebiyet verdiği ortaya çıktı. Çünkü bu kişiler horlama ve uyku apneleri sebebiyle gün içinde uyukluyorlar? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber