Rektör Doğru: Gençlerin yeri dağ değil, eğitim yuvalarıdır

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, "Gençlerin yeri dağ değil, okul eğitim yuvaları, okul sıraları, bilim ve araştırma odaları, sempozyum salonları, keşif yerleridir." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son günlerde tırmanan terör olayları ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Doğru, "Bu ülke hepimizindir. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamamız gerekiyor. Hiç kimse bu güne kadar bu kardeşliğimizi bozamadı ve bundan sonrada bozamaz. Biz doğunun çok güzel bir ili olan Bitlis'te hizmet ediyoruz. Üniversitemizde buradaki insanlara Türkiye'nin her tarafından gelen gençlere eğitim veriyor ve hizmet ediyor. Biz Bitlis Eren Üniversitesi'nden gençlere sesleniyoruz. Gençlerin yeri dağ değil, okul eğitim yuvaları, okul sıraları, bilim ve araştırma odaları, sempozyum salonları, keşif yerleridir." dedi.

Ülkenin kalkınmasında gençlere büyük görevler düştüğünü ifade eden Doğru şöyle konuştu: "Son günlerde ülkemizde yaşanan hasideler ve oaylar kabul edilebilir bir durum değildir. Bu haberleri aldığımızda cigerlerimiz yanıyor. Bu yüzden de buarada genlerimize büyük görevler düşüyor. Gençler gençliklerini buralarda yaşasınlar. Araştırsın ve öğrensinler. Yanlış yerlere sapmasınlar. Ülkemizin üniversitelerimizin gençlerine ihtiyacı var. Gençlerimiz dikkatli olsun ve yanlış yerlere sapmasınlar. Yanlış işler peşinde koşmasınlar.Hiçbir yerde ayrım gayrım yok. Dili, rengi, ırkı ve dini ne olursa olsun burada herkes eşittir. Kimse hiçbir şekilde hiçbir ayrım yapamaz. En ufak bir ayrımda kim olursa olsun karşısında ilk beni görecektir. Biz üniversiteler bilim yuvalarıyız. Gençlerin eğitim yuvalarıyız. Buralar ancak gençlerimiz sayesinde gelişir ve ilerler. Geçlerimizin yeri burası yani üniversiteler dağ başı değil. Kötü fikirli, kötü amaçlı ve yanlış yolda olan art niyetli insanların yanı değildir."

"EK KONTENJANLA DOLULUK ORANININ YÜZDE 90'IN ÜZERİNE ÇIKACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Bitlis Eren Üniversitesi hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Mahmut Doğru, şunları ifade etti: "Üniversitemizin doluluk oranı yüzde 86 civarında, ek kontenjanlarla doluluk oranının yüzde 90'ın üzerine çıkacağını düşünüyoruz. Okulumuz 20 Eylül'den sonra eğitim öğretime başlayacak. Bu yıl yeni kampüs alanımızdaki 4 yıllık fakültelerimizde ve yüksek okulumuzda yeni bölümler de açarak eğitim öğretime başlıyoruz. Özelikle mühendislikte doğu bölgesinde sadece bir veya iki yerde olan elektrik ve elektronik mühendisliğine ek kontenjandan öğrenci almaya başlayacağız. Elektrik ve elektronik mühendisliği talep edilen ve doluluk oranı yüksek olan bir bölüm. BEÜ'ye yerleşen öğrenci sayısı ve doluluk oranımız yüzde 86 civarında. Ek kontenjanlarla alacağımız öğrencilerle doluluk oranımız yüzde 90'ın üzerine çıkacak.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber