Sel SDÜ Hastanesi'ni vurdu, onkoloji merkezi kullanılamaz durumda

Selde onkoloji merkezi kullanılamaz hale gelirken, arşiv odalarındaki 100 binin üzerinde dosya zarar gördü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta'da meydana gelen sel Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde büyük maddi zarara yol açtı. Selde onkoloji merkezi kullanılamaz hale gelirken, arşiv odalarındaki 100 binin üzerinde dosya zarar gördü.

Isparta'da dün akşam saatlerinde doluyla başlayıp, yağmurla devam eden şiddetli yağış, bölge hastanesi niteliğindeki SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde büyük zarara yol açtı. Doğu Kampusu yönünden çukurda kalan hastaneye doğru ilerleyen çamurlu su, ana hastanenin trafo merkezi, poliklinik binasının bodrum katı ve onkoloji merkezinin alt katında hasara yol açtı. Arşiv odasındaki 100 bini aşkın dosyanın da zarar gördüğü sanılıyor.

Hasarın boyutu hakkında gazetecilere açıklama yapan Başhekim Prof. Dr. Tuğrul Sezer, ?Gerçekten de yağan yağmur ve doludan sonra hastanemizde afet boyutunda hasarlanma ortaya çıktı. Öncelikle poliklinik binamızın bodrum katı, onkoloji merkezini ve ana hasta binasının trafo merkezini su bastı. Bunlar basit olaylar değil. Sonucu ciddi tehlikeli olabilecek durumlar. Ana hastanenin trafosunda en ufak bir arızalanma, bir patlama olsa, yangın çıksa yüzlerce hastanın hayatı tehlikeye girecekti. Dolayısıyla hemen trafoyu kapattık, jeneratör devreye girdi. İl Afet Acil, Belediye, Özel İdare ve üniversitemiz ekiplerinin çalışmasıyla sabaha kadar merkezi trafo sistemini dolduran su boşaltıldı. Ana trafo merkezi tekrar devreye girdi. Ana hastane binamıza elektrik verildi. Poliklinik binasındaki temizleme çalışmaları ise tamamlanamadı. Oradaki trafolarda da patlama vardı. Ana binadan poliklinikleri kablolarla besledik. Poliklinik hizmetini vermeye başladık. Ancak onkoloji merkezi devreye giremedi. Şu anda kanser hastalarımızın tedavisini ne acı ki ötelemek zorunda kaldık. Sadece su basması, trafoların patlaması söz konusu değil. Özellikle poliklinik binasının arşivinde ve onkoloji merkezinin bodrumunda çok ciddi hasarlanma var. Poliklinik binasının bodrumunda tıbbi cihazlarımız vardı. Spor hekimliğinin bütün cihazları kullanılamaz durumda. Yeni bir fizik tedavi salonu yapmıştık, oraya aldığımız cihazlar da çalışmaz durumda. Temizlik, kırtasiye deposundaki malzemeler zarar gördü. Yine çocuk kliniğine aldığımız yeni cihazlar vardı. Bunların tamamı kullanılamaz durumda. Toplam hasar tespiti sonuçlanmadı ama birkaç milyon TL'lik hasar olduğunu zannediyoruz. Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na durumu ilettik? dedi.

Hastanenin sadece Isparta'ya değil bölgeye hitap ettiğine dikkat çeken Sezer, trafo merkezinin bodrum katından taşınması için projenin hazır olduğunu belirterek, ?Özellikle trafo merkezinin bodrum katında olması hayati tehlike arzettiği için ayrı bir yere trafo merkezi yapılması gerekiyor ve bunun için projemiz hazır. Bunu bir an önce devreye sokmak için ek ödenek gerekiyor. Ek ödenek alınması için milletvekillerinden destek istiyoruz. Isparta kamuoyunun da bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Yine bu boyutta su baskınlarının yaşanmaması için ilgili kurumlar, hastane bölgesindeki su giderleri ile ilgili yağmur suyu hattının gözden geçirilmesi gerekiyor? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber