TBMM tarihinde 80 şair, vekil olarak görev yapmış

Haber Giriş : 10 Eylül 2005 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın şair milletvekili Atilla Maraş, TBMM'de görev yapan şair milletvekilleriyle ilgili araştırma yaptı. Meclisin kurulduğu günden bugüne kadar geçen sürede görev yapan 22 dönem milletvekillerini tek tek araştıran AK Parti milletvekili Atilla Maraş, 80 şair vekil tespit ettiğini söyledi.

Yaptığı araştırmalarda Abdülhak Hamit Tarhan, Yahya Kemal Beyatlı, Ahmet Kutsi Tecer, Mehmet Akif Ersoy, Mehmet Emin Yurdakul, Arif Nihat Asya gibi önemli şairlerin mecliste görev yaptığını belirlediğini ifade eden Maraş, şair milletvekillerinin yaşamlarını, şiirlerinden bazılarını bir kitapta topladığını belirtti. Yaklaşık 400 sayfadan oluşan kitabı TBMM Başkanlığı'na verdiğini kaydeden Maraş, "TBMM Başkanlığı bu kitabı bastırarak dağıtımını yapacak. Şair milletvekilleriyle ilgili kitap 1 Ekim tarihinde milletvekillerine verilecek" dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Atilla Maraş, 9. Romanya Uluslararası Şiir Festivali'nde layık görüldüğü sanat ödülünü alırken Türkiye adına büyük gurur duyduğunu belirterek, "28 ülkeden gelen 45 şair arasından seçildiğim için memnunum. Büyük ödüle layık görülen ülkeler arasında Türkiye'nin anons edilmesine çok sevindim" diye konuştu.

Milletvekili olmadan önce şiire ve sanata ayıracak bol vakit bulduğunu anlatan Maraş, TBMM'de görev aldıktan sonra şiir yazamadığını kaydetti. Maraş, bu dönemde sadece eski kitaplarının yeni baskılarını yaptığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber