Ocakoğlu: Sağlıksız damacanalar gibi sahtekar siteler de ifşa edilsin

E-ticaretin yaygınlaşmaya başlaması ile birlikte sanal alemde boy gösteren pek çok sitenin 'ticari' olmamasına rağmen kendisni böyle göstermesi tepki topluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yönetim ve pazarlama alanında faaliyet gösteren Marketing & Management İnstitute (MMI) Türkiye Başkanı Günseli Özen Ocakoğlu, söz konusu sitelerin, insan sağlığını tehdit eden su damacanaları gibi ifşa edilmesini istedi.

Bu yıl yedincisi düzenlenen ve 2 gün süren İnteraktif Pazarlama Zirvesi sona erdi. Alanında uzman isimlerin sunumlar yaptığı zirve ile ilgili Cihan'a değerlendirmelerde bulunan MMI Türkiye Başkanı olan Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu, e-ticaretin gelişme potansiyeline değinerek, sektör büyüklüğünün gelecek sene 24 milyar TL'ye ulaşmasını beklediklerini kaydetti. Bu arada internette pek çok sitenin ticari olmamasına rağmen, böyle davrandığına dikkat çeken Ocakoğlu, şöyle konuştu:

"Bu durumdan vatandaşın madur olma ihtimali yüksek. Sağlık Bakanlığı'nın, insan sağlığını tehdit eden su damacanalarını ifşa ettiği gibi yetkili makamların, güvenli olmayan ve kendisini ticari site gibi gösteren siteleri tespit edip halka açıklaması gerek. Vatandaşın güvenli ticari internet sitesini ayırt etmesi şimdilik mümkün değil. Kanun koyucunun bunu denetleyecek bir mekanizması olması lazım."

"İŞ DÜNYASI İLE ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ KURMAK İSTİYORUZ"

İnteraktif Pazarlama zirvesine katılan İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTÜCÜ) Rektörü Nazım Ekren de üniversitelerde iş dünyasıyla ilgili araştırma ve uygulama merkezi kurmak istediklerini bildirdi. İnavasyon ve girişimcilik konusunda özellikle Ar-Ge yatırımları yüksek olan birkaç şirketle görüştüklerini belirten Ekren, ?Şirketlerden aldığımız sinyalleri üniversitemizde bir araştırma uygulama merkezi kurarsak özel sektör ve piyasada akademik bilgiyi buluşturmayı sağlayacağımız bir yapıya kavuşacağını gördük." dedi. Böyle bir yapı için Yüksek Öğrenim Kurulu (YÖK)'ndan da onay aldıklarını vurgulayan Ekren, bu şekilde iş dünyası ile üniversiteler arasında nasıl bir ilişki kurulması gerektiğini, ekonomiye yarar sağlayacak politikaları birlikte belirleyebileceklerini dile getirdi.

"38 MİLYON 3G KULLANICISI VAR"

Avea Dijital Pazarlama Yöneticisi Ömer Lütfi Diri ise akıllı telefon sayısının artışına paralel olarak 3G kullanıcı sayısının 38 milyona yükseldiğine dikkat çekti. Bu artışı Türkiye'deki kullanıcıların mobil internete olan ihtiyacından kaynaklandığını belirten Diri, bu sebeple mobilitenin olduğu yerde dijital pazarlamanın da olduğuna işaret etti ve dijital sektör içinde olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber