'Kolluk güçleri, mazeret bulacağına görevini yerine getirsin'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2005 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Dalan, güvenlik güçlerinin yeni TCK ile "pasifize olduklarını" düşündüklerini belirterek, "Kolluk güçlerinin mazeret bulmak yerine, görevlerini yerine getirmeleri doğru olacaktır" dedi.

Dalan, Elit Restoran'da adli yılın açılışı dolayısıyla düzenlenen kokteylde, her adli yıl açılışında dile getirilen sorunların, iyi niyetli çalışmalara rağmen çözülemediğini; bu konuda devletin diğer kurumlarından, medyadan ve teşkilatlarının üst düzey yöneticilerinden gerekli desteği göremediklerini söyledi.

Türk Ceza Kanunu'ndaki yeni düzenlemelerin eleştiriye açık olduğunu ifade eden Dalan, şunları kaydetti:

"Kanun bu aşamaya gelene kadar pek çok kişinin emeği geçmiştir. Eleştirirken bunu göz önüne almalıyız. Kanunun uygulanmasında da hakim ve savcılara önemli görevler düşmektedir. Yeni yetkiler getirilmiştir. Arkadaşlarımız bu yetkileri iyi niyetle kullanma çabasında olmalıdırlar."

Güvenlik güçlerinin Yeni TCK ile "pasifize olduklarını" düşündüklerini belirten Dalan, "Bu konu biraz abartılıyor... Polis ya da jandarmanın tereddütü yersizdir. Arkadaşlarımın da bu konuda kolluk güçlerine yardımcı olmaları gerektiğini düşünüyorum. Kolluk güçlerinin mazeret bulmak yerine görevlerini yerine getirmeleri doğru olacaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber