Kömür dağıtımına en soğuk köylerden başlanacak

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde ücretsiz kömür dağıtımına bugün başlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dağıtım organizasyonunda öncelik havanın daha erken soğumaya başladığı uzak köylerde olacak.

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından her yıl ücretsiz olarak verilen soba kömürünün dağıtımına başlandı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan liste çerçevesinde ilçe genelinde 5 bin aileye birer ton olmak üzere 5 bin ton ücretsiz kömür dağıtılacak.

Elbistan Kaymakamlığı tarafından 7 Eylül tarihinde yapılan ihale ile dağıtım ihalesi Habur Taşımacılığa verilmişti. İhalenin ardından bahse konu şirket dağıtım için ekibini kurdu. Başbakanlık tarafından gönderilen ücretsiz kömür Şeker Fabrikası'nda ki depolara getirildi. Aralıklarla gönderilen kömürün dağıtım çalışmalarına başlandı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri, hazırlanan listede önceliğin havanın daha çabuk soğuduğu uzak köylerde olduğunu belirtti. Kaymakam Metin Maytalman ise dağıtım çalışmasının en kısa süre içerisinde tamamlanması için gayret göstereceklerini kaydetti. Maytalman, ilgili birimlerinde kar düşmeden ücretsiz kömürü fakir-fukaranın kapısına indirme düşüncesinde olduğunu aktardı. Kamyonlarla köylere götürülen ücretsiz kömür, ihtiyaç sahibi ailenin evinin önüne indirilecek. Vakıf, geçen yıl da 5 bin aileye 5 bin ton ücretsiz kömür dağıtmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber