İnternetten topladıkları 250 kilo kapakla engellilere araç aldılar

Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesine bağlı Yakasenek beldesinde yaşayan iki vatandaş, bir sosyal paylaşım sitesinde grup oluşturarak engelli bireyler için 250 kilogram kapak topladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar Belediyesi Engelliler Meclisi tarafından engelli bireylere tekerlekli sandalye temin etmek amacıyla başlatılan 'mavi kapak' toplama kampanyası devam ediyor. Abuzer Gündoğdu ve Mehmet Ali Yenilmez, beldelerinde yaşayan bir engelliye araç temini için sosyal paylaşım sitesinde grup oluşturarak, vatandaşlara çağrıda bulundu. Bunun üzerine Yakasenekliler, yaklaşık 250 kilogram kapak topladı. Destek çağrısını karşılıksız bırakmayan Yakaseneklilerin büyük bir özveriyle topladığı kapaklar, Afyon Belediyesi Beyaz Masa Birimi'ne teslim edildi.

Mehmet Ali Yenilmez, yurtiçi ve dışında yaşayan Yakaseneklilerin kampanyaya çok büyük destek verdiğini; Almanya, Belçika ve Kıbrıs'ta yaşayan gurbetçilerin çuvallar dolusu kapak gönderdiğini söyledi. Birçok gurbetçinin de topladıkları kapakları, izine geldiklerinde yanlarında getirdiklerini kaydeden Yenilmez, Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşayan Yakaseneklilerin ise topladıkları kapakları kargoyla gönderdiklerini dile getirdi.

Kampanya devam ettiği sırada, ismini vermek istemeyen hayırsever bir Yakasenekli tarafından beldede yaşayan engelli bireyin ihtiyacı olan aracın temin edildiğini belirten Yenilmaz, başka bir engelliye yardımcı olabilmek için kampanyayı devam ettirdiklerini ifade etti. Bu sayede, bir yıl içerisinde yaklaşık 250 kilogram kapak topladıklarını aktaran Yenilmez, kapaklar karşılığında alacakları tekerlekli sandalyeyi, Yakasenekli bir engelli vatandaşa vereceklerini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber