Zabıtadan okul kantinlerine denetim

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, sağlıklı ortamlarda öğrencilerin yetişmesi, eğitim görmesi için okul kantinlerini belirli aralıklarla denetlediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulların sağlıklı ortamlar olmasının sağlıklı gelecek açısından önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Bekir Yıldız, ?Okulları, açılışında ve yarı yıl tatilinde hijyenik ilaçlıyoruz. Çocukların temiz ve sağlıklı mekânlar da yetişmesi, sağlıklı gıdalar tüketmesi çok önemli. Bu nedenle okul kantinlerini denetleyip varsa eksikleri konusunda uyarıyor, okul müdürlerine bilgi veriyoruz. Çocuklarımızın sağlığı bizim için önemlidir.? şeklinde konuştu.

Başkan Bekir Yıldız, belediyelerin imar, yol, asfalt, park, kaldırım gibi hizmetlerinin yanında çevre, sağlık ve temizlik gibi görevlerinin de olduğunun altını çizdi. Başkan Yıldız, ?Geleceğimizin sahibi çocuklarımızın eğitim mekanlarının daha sağlıklı olması için çeşitli aralıklarla hijyenik ilaçlama yapıyor, haşarata karşı mücadele ediyoruz. Bununla birlikte zabıta müdürlüğümüzle okul kantinlerini belirli aralıklarla denetleyerek eğitim mekânlarının sağlıklı olması için gayret ediyoruz.? dedi.

Eğitim sezonunun başlamasıyla yaklaşık 100 okul kantinde denetim yaptıklarını vurgulayan Zabıta Müdürü Yasin Yanar da sağlıklı, temiz, hijyenik, son kullanma tarihi geçmemiş, açıkta bekletilmeyen, ambalajlı ürünler satılmasını sağlamak ve öğrencilerin tükettiği gıdalardan zarar görmesini engellemek için yaptıkları denetimleri sıklaştıracaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber