Kardeş şehir Tripoli'den gelen heyet festivale konuk oldu

Gaziantep'in kardeş şehri olan Lübnan'ın Tripoli kentinin Belediye Başkanı Nadir Gazal, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in davetlisi olarak Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali'ne konuk oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lübnan'ın ikinci büyük şehri olan Tripoli'nin Belediye Başkanı Nadir Gazal, Tripoli Ticaret Odası Başkanı Toufic Dabboussi ve eşlerinin yer aldığı heyete, Tripoli Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra çeşitli kuruluşların yetkilileri ile AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak da eşlik etti.

Başkan Güzelbey'i makamında ziyaret eden heyet, kardeş kent Gaziantep'te bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Heyeti 'Gazi' şehirlerinde görmekten kendilerinin de çok büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Güzelbey, festival nedeniyle kentte büyük bir yoğunluk yaşandığını belirtti. Güzelbey, Tripoli ile kültürel ve sosyal projelerin yanı sıra turizm alanında da geniş paylaşımlar gerçekleştirilebilecek potansiyelin her iki kentte mevcut olduğunu kaydetti.

Tripoli Belediye Başkanı Nadir Gazal da ?Gaziantep ve Tripoli birbirleri ile özellikle tarihi ve kültürel zenginlikleri yönüyle çok benzeşen iki kent. Bu iki kentin kültürel alanlarda paylaşabilecekleri birçok ortak proje olduğunu gördükçe bu tanışıklığın daha önce olmamasına hayıflanıyoruz. Sadece Gaziantep ile Tripoli değil, Türklerle Araplar bu kardeş şehir ilişkilerini keşke çok daha önceden tesis edebilseydi.? şeklinde konuştu.

Asım Güzelbey, Gazal'a ziyaretin anısına Gaziantep'in simgeleri olan fıstık, baklava ve Gaziantep Kalesi'nin tasvir edildiği bir plaket takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber