Ünye'de 8 bin aday KPSS'ye girecek

Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) yapılacağı yerler arasında yer alan Ünye'de toplam 7 bin 896 aday sınava girecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 21:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM), 159 il ve ilçe merkezinde ve Lefkoşa'da gerçekleştirilecek. Cumartesi ön lisans için düzenlenecek sınav, pazar günü ise ortaöğretim düzeyinde yapılacak. Sınavlar saat 09.30'da başlayacak. Adaylara genel yetenek ve genel kültür testlerinden toplam 120 soru için 120 dakika süre verilecek.

KPSS'nin yılda iki kez yapıldığını belirten Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, Ünye Sınav Merkezi Başkanı Prof. Dr. Nuri Yılmaz, ?Kamu personeli seçme sınavı 2 defa yapılıyor. 1.si Temmuz ayının ilk haftasında lisans mezunları için diğeri ise ekim ayında ön lisans ve ortaöğretim mezunu kişiler için yapılıyor. Lisans kamu personeli seçme sınavı sadece il merkezlerinde yapılmakta ancak ortaöğretim mezunları ile ön lisans kamu mezunları sınavları il merkezine ilaveten bazı ilçe merkezlerimizde de yapılıyor. Bu ilçe merkezlerimizden bir tanesi de Ünye. Sınavı 22 ve 23 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceğiz. Bu iki günde sınava girecek toplam 7 bin 896 aday sınava girecek. Bunlardan bin 940'ı ön lisans mezunu aday cumartesi günü sınava girecek. 5 bin 956 orta öğretim mezunu aday ise pazar günü sınava girecek. İlçemizde ön lisans sınavına giren yani cumartesi günü sınavı binada yapıyoruz. Pazar günü olan orta öğretim mezunları için yapılacak sınav ise 28 binada yapılmakta. Dolayısıyla özellikle pazar günü gerçekleşecek sınav ilçe merkezinde bulunan tüm okullarda yapılacak. Sınavla ilgili bütün alt yapı hazırlıkları tamamlanmıştır. Binalar hazırlandı, salonlar hazırlandı, görevli atamaları yapıldı. Hiçbir sorun yok. Sınav saat 09.30'da başlayacak ve sınav süresi 120 dakika. Sınavı ilçemizde inşallah huzurlu bir şekilde gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle de sınava giren tüm adaylara başarılar diliyorum? dedi.

SADECE ŞEFFAF ŞİŞEDE SU

Sınava girecek olan adaylara seslenen Ünye Sınav Merkezi Başkanı Prof. Dr. Nuri Yılmaz,

?Adaylar sınava gelirken mutlaka sınav giriş belgelerini ve nüfus cüzdanıyla veya pasaportlarıyla gelmek zorundalar. Bunun haricinde herhangi bir kimlik kabul edilmiyor. Diğer şekilde sınava girerken yanlarında hiçbir şey bulundurmamaları gerekiyor. Yiyecek, içecek, kalem, kalem tıraş vb. bunların tamamını ÖSYM veriyor yani biz vereceğiz. Sadece bir şeffaf plastik kutu içerisinde su getirebilirler. Bunun haricinde öğrencilerin yanında bozuk para dahil yanlarında bir şey bulundurmamaları gerekiyor? diye konuştu.

Dekan Yılmaz, sınavın yapılacağı saatlerde adayların dikkatlerinin dağılmaması için gürültü yapılmaması konusunda vatandaşlardan duyarlı olmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber