Amasya Müftülüğü'nden 'İhtiyaç Odaklı Öğretim Programı'

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kamu ve özel sektörde yoğun çalışma temposu içindeki vatandaşların dini konulardaki bilgi eksikliklerini tamamlayabilmeleri amacıyla uygulamaya koyduğu 'İhtiyaç Odaklı Öğretim Programı' Amasya'da 24 Eylül'de başlayacak. Amasya Müftülüğü de programı camilerde düzenlenen tanıtımlarla vatandaşlara duyuruyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya Müftüsü İsmail İpek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın söz konusu uygulamayı kamu ve özel sektörde yoğun tempoda çalışan vatandaşların, din eğitimine vakit bulamayışını dikkate alarak başlattığını belirtti. İpek, vatandaşların, 'İhtiyaç Odaklı Öğretim Programı'nda tercih ettiği gün ve saatlerde akşam veya hafta sonları istediği eğitimi alabileceğini söyledi.

İpek, programla Kur'an kurslarında yürütülen yaygın din eğitimi hizmetinden toplumun tüm kesimlerinin etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

Bu doğrultuda hazırlanan 'Kur'an Kursları Öğretim Programı' ile vatandaşların tercih ettiği gün ve saatlerde istedikleri öğretim programlarına katılabileceğine dikkat çeken İpek, "Böylece günlük hayatının koşuşturmasında vakitlerinin bir bölümünü Kur'an okumayı öğrenmeye veya dini bilgiler almaya ayıramayanların, iş hayatından kopmadan başkanlığımızın yaygın din eğitimi hizmetinden yararlanmaları sağlanacaktır. Eğitimlerde vatandaşlarımız, Kur'an öğrenme, tecvitli okuma, güzel okuma ve ezber, anlam ve hatim ile itikat, ibadet, ahlak, siyer eğitimlerinden faydalanabilir.? şeklinde konuştu.

Müftü İpek, 24 Eylül'de başlayacak 'İhtiyaç Odaklı Öğretim Programı'nda sınıf açılabilmesi için en az 12 kişinin kaydolması gerektiğini, birden fazla öğreticisi bulunan kurslarda öğrenci sayısının toplamının 23'ü aşması halinde ikinci sınıf açılacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber