Bitlis'te hal binası çöktü: Biri ağır 4 işçi yaralı

Bitlis Belediyesi tarafından yaptırılan yeni hal binasında beton dökme sırasında kalıplar çöktü. Çökme sırasında kalıpların altında kalan biri ağır, 4 işçi yaralandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnşaatı devam eden hal binasında beton dökme işlemi sırasında tahta kalıpların çökmesi üzerine isimleri henüz öğrenilemeyen 4 işçi kalıpların altında kaldı. Arkadaşlarının ve sağlık ekiplerinin yardımıyla kısa sürede kurtarılan işçiler ambulanslarla Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Konuyla ilgili hal binasında açıklamalarda bulunan Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, olayın beton dökümü sırasında tahta kalıpların çökmesiyle meydana geldiğini söyledi. Yaşanan olayı talihsizlik olarak değerlendiren Başkan Alaydın, ?Allah'a şükürler olsun olayda can kaybımız yok. Bizim için bir sevinç kaynağı. Yeni hal binamızı 15 Kasım'a yetiştirmek için arkadaşlar gayret sarf ediyor. Zaten ince işi sıvası, duvarların hepsi bir arada yürüyor. İnşallah kışa yetiştireceğiz. Ama üzücü bir olay yaşadık. Can kaybının olmaması bizim için bir teselli." dedi. Alaydın, olayda ihmal olup olmadığı ile ilgili incelemenin sürdüğünü söyledi.

Görgü tanığı Fatih Aydemir, "Demir direkler böyle yattı. Allah'tan kimse ölmedi. Biz duvarcıydık, 5 tane altta arkadaş vardı. Hani onlar kaçtı kimisi de kalıp altında kaldı.? dedi.

İşçiler Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, işçilerden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Çökme nedeniyle inşaatta çalışmalar bir süreliğine durduruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber