Düzceli vatandaş, 23 yıldır güvercinlere gözü gibi bakıyor

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde bir vatandaş, apartmanın çatı katında beslediği güvercinlere gözü gibi bakıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23 yıldır güvercin besleyen Bülent Hoşca, 96 güverciniyle her gün ilgileniyor. Güvercinler için aylık 150 lira yem ve bakım masrafı yapan Hoşca, güvercin hobisinin kendisini rahatlattığına dikkati çekerek, "Sigaram yok. Ona vereceğim parayı, bana huzur veren bu işe harcıyorum." dedi.

Güvercin hobisinin 23 yıl önce bir arkadaşının hediye ettiği güvercinle başladığını anlatan Bülent Hoşca, ilk başta zorunluluk gereği ilgilendiği güvercinlerin bağımlılık halini aldığına dikkati çekerek şöyle konuştu: "Ben güvercinlerimi satmam. Satımına da karşıyım. Benim kuşlarımın içinde değeri 5 lira olanda var 900 lira olan da. Hatta geçen yıl İzmit'ten 340 liraya 'miskin' diye kuş aldım. 3 çocuğum var. Eve gelir gelmez, hemen kuşlarımın yanına çıkarım. Hatta kuşlar için apartmanın çatı masrafını dahi üstlendim. Çatının bakımını ben yaptırdım." diye konuştu.

Her gün güvercinlerini uçurduğunu anlatan Bülent Hoşca, yılda 8 ile 10 güvercinin geri dönmediğini vurgulayarak, " Dönmeyen kuş çok istisnadır. Onlarda doğan, atmaca gibi kuşların saldırısına maruz kalanlar." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber