Ekonomi Bakanı Çağlayan: Bölgeye yatırım teröre meydan okumadır

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve beraberindeki çok sayıdaki işadamı, yeni teşvik sisteminde 6. bölgede yer alan Van'a geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Yeni teşvik sistemi'nin tanıtım toplantısında işadamlarına hitap eden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ?Bölgenin kalkınmasından ve gelişmesinden huzursuz oluyorlar. Bu gün buraya geldiğimizde inadına buradayız diyoruz, inadına yapıyoruz, inadına yatırım yapıyoruz. Bu adeta teröre meydan okumadır. Evet bu bölgeye yatırım yapmak aslında teröre vurulan en büyük darbe olacaktır.? dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Van'da, ?Yeni yatırım teşvik sistemi' ile ilgili düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı. Elit World Otel'de düzenlenen toplantıya Ekonomi Bakan Zafer Çağlayan, Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van milletvekilleri, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, TUSKON Başkanı Rizanur Meral, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki işadamları, oda başkanları ve davetliler katıldı.

?ÜÇÜNCÜ GELİŞİMİZ FABRİKA AÇILIŞLARI İÇİN OLACAK?

Toplantıda konuşma yapan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, bir yıl önce deprem nedeni ile Van'a geldiklerini belirtti. Büyükekşi, ?Van'a bundan yaklaşık bir yıl önce gelmiştik. Deprem Van'ı sarsmış, can kayıpları tüm ülkenin canını acıtmıştı. Bu acıyı paylaşmak için, maddi manevi nasıl bir katkımız olur düşüncesiyle Van'a koşmuştuk. Van'a geldiğimizde büyük yıkımı görmüş, acımızı bir kez daha yüreğimizin en derinlerinde hissetmiştik. Van'a ikinci gelişimiz yatırım teşvik paketi ile oldu. Bir yıl önce acımızı paylaşmak için geldiğimiz Van'a, şimdi umut için, yatırım için, işsizliği önlemek için, ihracat için geldik. Yeni yatırım teşviklerinin yarattığı elverişli iklim sayesinde Van'a yeni yatırımlar yapılacak, temeller atılacak, fabrikalar yükselecek. Ve inşallah Van'a üçüncü gelişimiz, fabrika açılışları için olacak. İhracat artışlarını kutlamak için olacak. Ben buna yürekten inanıyorum. Buna Vanlıların da inanmasını istiyorum.? diye konuştu.

?BÖLGEDE YATIRIMLARLA TERÖRE MEYDAN OKUYORUZ?

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise terör örgütünün Doğu Anadolu, bilhassa Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kalkınmaması için çaba gösterdiğini söyledi. Bu bölgelerin kalkınmaması için inşaatlara saldırdığını, iş makinelerini yaktığını vurgulayan Çağlayan, şöyle konuştu: ?Bölgenin kalkınmasından ve gelişmesinden huzursuz oluyorlar. Bu gün buraya geldiğimizde inadına buradayız diyoruz, inadına yapıyoruz, inadına yatırım yapıyoruz. Bu adeta teröre meydan okumadır. Onların yapmak istediğinin tersini yapmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Alçakça haince saldırılar bir yere varamayacaktır. Kurtuluş savaşı veren bir millete sahibiz. Bu konuda hiçbirimizin moralleri bozulmamalı. Bakın bu gün Türkiye'nin her bir yerinden sektörlerinde son derece önemli arkadaşlarımızı burada görüyorum. Özellikle bu heyetin organizasyonu Muş'ta, Şanlıurfa'da gerçekleştiren İhracatçılar Meclisi Başkanı Büyükekşi ve Türkiye'nin dünyanın her yerinde tanıtımında katkıda bulunan herkese bir Muşlu olarak hoş geldiniz diyorum.?

Terör konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ?Terör konusu hepimizi ilgilendiren bir konu. Hiç kimse bu konuda bana ne diyemez. Hiçbirimiz bu konuda benim işim değil deme lüksüne sahip değildir. Evet bu bölgeye yatırım yapmak aslında teröre vurulan en büyük darbe olacaktır. Kardeşliğimizin birlerce yıldır devam eden birlikteliğimizin devam etmesi lazım. Bölgelerimizin kalitesinin yaşam kalitesinin artması lazım. İnsanları doğduğu yerde doyurmak için mutlaka bölgelere yatırımı fokuslamanızı sizlerden rica ediyorum. Gerek Şanlıurfa'da, gerek Muş'ta baktığım zaman yine İstanbul'da benim birçok değerli arkadaşım, işadamı, iş insanı girişimcimiz bayanıyla, erkeğiyle şükürler olsun bu gün burada Van'a yatırım yapmak, Vanlı yatırımcılara, Van halkına cesaret ve moral vermek için geldiniz. Allah hepinizden razı olsun.? diye konuştu.

?10 YIL ÖNCE TÜRKİYE CUMHURİYETİ IMF'NİN KAPISINDA TEK AYAK ÜSTÜNDE BEKLETİLİYORDU?

Türkiye ekonomisinin tarih yazmaya devam ettiğini söyleyen Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Türkiye ekonomisi tüm dünyada gıpta ile izlenen bir başarıdan geçiyor. Bunu daha bir hafta önce üçü Sayın Başbakanımız da, biri de ayriyetten kendim yaptığım bir hafta içinde 4 bin kilometre seyahat yapan bir adam olarak söylüyorum. Tüm dünyanın çevresini 3 yılda belki 30'a yakın tur atmış biri olarak söylüyorum. Artık Türkiye kabına sığmayan bir ülke. Türkiye bu gün batısında ne varsa doğusunda o olan bir ülke. Allah bir daha vermesin. Van'da büyük bir acı yaşadık. Deprem sadece Van'da olmadı. Tüm Türk milleti ve Türkiye devleti bağrında gerçekleşti ve hükümetimiz, devletimiz anında olaya müdahil oldu. Sayın Başbakanımız, hepimiz 24 saat çalıştık. Depremde yıkılan konutların daha güzel ve mükemmelleri yapılmış. Şu ana kadar devletimizin Van'a yaptığı destek miktarı 3.5 milyarı geçti. Van'a yapılacak toplam devlet katkısı 5.5 milyar lirayı bulacak. Bundan 10 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin memuruna maaş ödemesi için milyar dolar borcu IMF'den almak zorunda olduğu günleri hatırlayarak söylüyorum bunları. Çok eskiye götürmüyorum. 10 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti IMF'den bir milyar dolar borç almak zorundaydı. Bu borcu almak için de adeta tek ayak üstünde IMF kapısında bekletiliyordu. O para alınmasaydı Türkiye Cumhuriyeti Devleti memuruna maaşını ödeyemeyecekti. Bu gün gelmiş olduğumuz nokta 5.5. milyar lirayı devletimiz seve seve Van'a harcıyor.? diye konuştu.

Bakan Çağlayan toplantının ardından Van Organize Sanayi Bölgesi'ne giderek fabrikaları gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber