Uzman Öğretmenlik Başvurularının Ayrıntıları

Uzman öğretmenlik sınavı 27 Kasım 2005 tarihinde ÖSYM Başkanlığınca yapılacak olup, başvurular Milli Eğitim Bakanlığınca internet üzerinden alınmaktadır. Diğer taraftan, sınavı ÖSYM'nin yapması nedeniyle yine yüksek bir sınav ücreti tespit edilmiştir. Sınava girmek isteyen adayların 30 YTL'yi Ziraat Bankasında belirlenmiş olan hesaba yatırması gerekmektedir. Sınav başvurularına ilişkin detaylar için tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Eylül 2005 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEMURLAR.NET'İN NOTU: BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN FORUM BÖLÜMÜNÜ KULLANABİLİRSİNİZ.


SINAVA KİMLER GİREBİLİYOR?

2005-KBYS (Kariyer basamaklarında yükselme kılavuzu)'ye başvurabilmek için,
a) Hâlen eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dâhil öğretmen unvanlı kadrolarda bulunuyor olmak,
b) En az lisans mezunu olmak,
c) Başvuru süresinin son günü itibarıyla adaylık dönemi hariç öğretmenlikte 7 (yedi) yıl kıdemi bulunmak koşulları aranacaktır.

Sınav kılavuzunda yer alan bu ifadeye göre; 1- öğretmetman olmasına rağmen Eğitim öğretim Hizmetleri Sınıfındaki öğretmen kadrolarında bulunmayanlar, 2- Lisans mezunu olmayanlar 3- 7 yıl kıdemi bulunmayanlar sınava başvuramamaktadır.

7 YILLIK KIDEM NASIL HESAPLANACAK?

Kıdem hangi sürelerin esas alınacağı tek tek belirtilmiştir. Kılavuzda yer alan açıklamalar şu şekildedir:

Kıdem (Hizmet Süresi) Bilgileri:

? Kıdemde esas alınacak hizmet süreleri;
1. Halen eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dâhil öğretmen unvanlı kadrolarda bulunanlardan daha önce öğretmen unvanını kazandıktan sonra, ilköğretim müfettişi ve ilköğretim müfettiş yardımcısı kadroları ile MEB'in diğer hizmet sınıflarına dâhil kadrolara atanmış olanların atandıkları görevlerde geçen hizmet süreleri,

2. Özel öğretim kurumlarında öğretmen unvanıyla geçen hizmet süreleri (Özel öğretim kurumlarında görevli öğretmenlerin kıdemlerinin belirlenmesinde ilgili il millî eğitim müdürlüğünce düzenlenecek hizmet çizelgelerinde belirtilen göreve başlama-ayrılma arasında geçen süreler esas alınacaktır.),

3. Halen eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dâhil öğretmen unvanlı kadrolarda bulunanlardan 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu hükümleri kapsamında sendikal görevleri nedeniyle aylıksız izinli sayılanların, bu kapsamdaki izin süreleri,

4. Yüksek öğretim kurumlarında öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve okutman ile 2547 sayılı Kanunun 33/a maddesine göre araştırma görevlisi olarak en az iki yıl çalıştıktan sonra Bakanlığın asıl öğretmen kadrosuna atananların, iki yılı hariç olmak üzere yüksek öğretim kurumlarında geçen hizmet süreleri.

? Kıdemde esas alınmayacak hizmet süreleri;
1. Aday olarak geçirilen hizmet süreleri (Herhangi bir nedenle öğretmenlik bakımından birden fazla adaylık sürecine tabi tutulan öğretmenlerin sadece ilk adaylık süreçleri kıdemde esas alınmayacaktır.),

2. Yedek subay öğretmen olarak yerine getirilen muvazzaf askerlik yükümlülüğü dâhil, aylıksız izinde geçirilen süreler,

3. Öğretmenliğe atanmadan önce geçirilen hizmet süreleri,

4. Sözleşmeli, vekâleten, ek ders ücreti karşılığı ve benzeri hizmet süreleri.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Sınava başvurmak isteyen adaylar başvurularını 12-30 Eylül 2005 tarihleri arasında internet bağlantısı bulunan herhangi bir bilgisayardan http://personel.meb.gov.tr ve http://ilsis.meb.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir.

Başvurular fotoğraflı olarak alınacaktır. Fotoğrafların, son üç ay içinde çekilmiş, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek nitelikte olması zorunludur. Adayların başvuru formunda kayıtlı fotoğrafları yoksa fotoğrafları, başvuru onaylama işleminden önce onay verecek yetkili tarafından elektronik ortamda aktarılacaktır. Adaylar, isterlerse kendileri 5KB geçmemek üzere fotoğraflarını tarayıcıdan tarayıp disket, cd gibi dijital ortamda başvurularını onaylatacakları yetkiliye onaylama işleminden önce teslim edebileceklerdir.

Başvuruların geçerli olabilmesi için sınav ücretinin bu Kılavuzda yazılı banka şubelerinden birine yatırıldığını gösteren banka dekontunun bir nüshasının, başvurunun son günü olan 30.09.2005 Cuma günü saat 17:00'a kadar başvurunun onayı sırasında teslim edilmesi gerekmektedir. Sınav ücretleri, ATM, internet, PTT veya diğer bir havale yoluyla gönderilmeyecektir.

Uzman öğretmenlik sınavı başvuruları, Bakanlıkça düzenlenen en son atama kararnamesindeki öğretmenlik alanı esas alınarak yapılacaktır.

Sınava ilişkin diğer tüm hususlar kılavuzda ayrıntılı olarak açıklanmıştır. İnternet sayfası formatına göre hazırlanmış kılavuza ulaşmak için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber