Darbe mağduru doktor: Balyoz davası sonucu bizi sevindirdi

12 Eylül darbesinde aylarca acımasız şekilde işkence gören Dr. Sinan Olcan, Balyoz Davası'nda çıkan kararın darbecilerin hesap vermesi bakımından sevindirici olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olcan, ?Bu, gerçek demokrasi yolunda büyük bir zaferdir. Darbe mağduru birisi olarak, böyle bir sonucu görmek acılarımı bir nebze olsun hafifletti.? dedi.

12 Eylül 1980 darbesinde öğrenci olaylarına katıldığı gerekçesiyle Diyarbakır 5 No'lu Cezaevi'nde işkencelere maruz bırakılan ve 12 Eylül Davası'nda Kenan Evren'den davacı olan doktor Sinan Olcan, Balyoz Davası sonucunu değerlendirdi. Darbe mağduru bir insan olarak çıkan sonucun kendisini çok sevindirdiğini ifade eden Olcan, ?Bu dava ile artık bırakın darbe yapmayı, teşebbüste bulunmak bile suç kabul edildi. Bu günleri görmek gerçekten mutluluk verici. Çok şükür, o karanlık günleri yeniden yaşatma teşebbüsü cezalandırıldı. Kendilerini halktan üstün görenler büyük bir ders aldı.? diye konuştu.

Aile merkezinde aile hekimi olarak görev yapan Dr. Olcan, darbeden sonra 3 yıl boyunca Diyarbakır 5 No'lu Cezaevi'nde insan onurunu ayaklar altına alan büyük işkencelere maruz kaldığını söyledi. Cezaevinin kanalizasyonundan insan dışkısı yedirildiğini, bazı günler 8 saat copla dövüldüğünü, üzerine köpekler salındığını, Co isimli köpeğe selam durdurulduğunu, kızgın çimentonun üzerine yatırıldığını, verem hastası mahkumların kullandığı çatal kaşıkla yemek yedirildiğini, gözü önünde arkadaşının işkence sonucu öldürüldüğünü vurgulayan Olcan, ?Darbe bu demek. Acı, gözyaşı ve insan onurunun ayaklar altına alınması demek. Bu sebeple Balyoz Davası'nda eksik darbe teşebbüsünde bulunan kişilerin ceza alması tarihi bir olay. Bir nebze olsun çektiğimiz acıları hafifletti.? şeklinde konuştu.

?12 EYLÜL DAVASI DA EVREN ÖLMEDEN SONUÇLANDIRILMALI?

12 Eylül Davası'nın da bir an önce sonuçlandırılması gerektiğini isteyen Olcan, darbeci Kenan Evren'in mahkum edilerek sadece bir gün bile olsa ceza evinde yatmasını istediklerini belirtti. Evren'in, bu dünyadan göçmeden ceza almasını ve mahkum edilmesini çok istediğini vurgulayan Olcan, ?İnşallah dava sonuçlanıncaya kadar Kenan Evren ölmez. Tek isteğimiz, dünyada da yaptığının suç olduğu yüzüne vurulmalı. Sadece bir gün bile cezaevinde yatsa bize yeter. Çünkü bunun çok büyük bir anlamı olacak.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber