Yaşar Üniversitesi'nden 25 milyon liralık kampüs yatırımı

Yaşar Üniversitesi (YÜ), yeni akademik yıla başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÜ Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Rektör Prof. Dr. Murat Barkan ile çok sayıda davetlinin ve öğrencilerin katıldığı açılış töreni, Selçuk Yaşar Kampüsü'nde düzenlendi. Burada konuşan Yiğitbaşı, üniversitenin 2001 yılında 52 öğrenciyle başladığı yolculuğunun, bugün 5 bin 520 öğrenci ve 552 çalışanla sürdüğünü söyledi. ?Bilim, Birlik, Başarı? sloganıyla üniversitenin 11 yılı geride bıraktığını vurgulayan Yiğitbaşı, bu yıl bin 300 yeni öğrencinin kayıt yaptırdığını belirtti.

Akademik yıl açılışının ardından, kampüsün yanında bulunan yaklaşık 8 bin 400 metrekarelik ek kampüs alanının temeli atıldı. İlk harcı, Onursal Başkan Yaşar koydu. Mütevelli Heyeti Başkanı Yiğitbaşı, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ek kampüs alanında yapılacak yeni binalarda YÜ Meslek Yüksekokulu ve Alsancak Kampüsü'nde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu'nun öğretime devam edeceğini söyledi. Kampüste her 10 metrekareye bir öğrenci düşeceğini ve toplam alanın 60 bin metrekareye ulaşacağını ifade etti.

Toplam kapalı alanı 25 bin 264 metrekare olan ek kampüsteki yeni bina, yerin altındaki ve üstündeki bölümleriyle sekiz kattan oluşacak. 2 bin 730 metrekare yeşil alanı bulunan binada dört adet 120 kişilik, bir adet 260 kişilik, bir adet 220 kişilik olmak üzere altı amfi yer alacak. Metro Bölge İstasyonu'nun tam karşısında yer alacak modern eğitim binasının projesi, Epig Mimarlık tarafından yürütülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber