Karaman'da kadın çiftçiler eğitiliyor

Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Öztiryaki, köylerde yaptıkları eğitim programları ile kadın çiftçileri eğittiklerini belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öztiryaki, yaptığı açıklamada, bu faaliyetteki amaçlarının, kadın çiftçileri yeniliklerden haberdar etmek, onların karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak olduğunu belirtti.

Bu eğitimlerde kadın çiftçilerin geleneksel yöntemlerle modern yöntemleri karşılaştırma fırsatı bulduklarını, insan sağlığı ve kadının sosyo-ekonomik hayattaki önemi hakkında bilgilendirildiklerini ifade eden Öztiryaki, şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz köylerimizde bir çok konuda günü birlik eğitimler veriyorlar. Köylerde yanlış olmasına rağmen doğru sanıldığı için uygulamaya devam edilen bir çok konuda uyarılarda bulunuyoruz. En son eğitimi İhsaniye köyünde verdik. Köylerimizde ev tipi peynirler ağırlıklı olarak çiğ sütten yapıldığı için başta brucella olmak üzere birçok hastalığa neden olmaktadır. İhsaniye köyünde peynir yapımı, ahır-ağıl hijyeni, meme iltihabı konularında eğitim verildi. Eğitimlerden sonra peynir yapımı müdürlüğümüz elemanları ile birlikte uygulamalı olarak anlatıldı."

Muhabir: Mehmet Çetin

Yayıncı: Murat Aslan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber