Hakkari Milli Eğitim Müdürü: Okullarımızdaki doluluk oranı yüzde 80'in üzerinde

Hakkari dün çarşı merkezinde dağıtılan bildiride 'çocuklarınızı okula göndermeyin' ve bazı basın yayın organların çıkan haberlerde 'Hakkari'de okullar açılmadığı söylentileri' boşa çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari genelinde 2012-2013 eğitim- öğretim yılında 3 bin 139 öğretmenle 75 bin öğrenci bugün sabah saatlerinde ders başı yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, sabah ve okul çıkışlarında bazı okulları gezerek okullarda sayı hakkında bilgi topladı. Sokak ortasına atılan bildiride, 'çocuklarınızı okula göndermeyin ve okulu süresiz olarak boykot edin' diyerek vatandaşlara tehdit yağdırılmıştı. Bu sabah saatlerinde de bazı basın yayın organlarında Hakkari'de okullarda yapılan saldırı sonrasında okullar açılmadığı haberleri çıkmıştı.

Okulları gezen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut yaptığı açıklamada bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili "Bu konuyla ilgili bize herhangi bir şey intikal etmemiştir. Açıkçası bunu neye dayandırdıklarını da bilmiyorum. Hakkari de bir çok okulu sizler birlikte gezdik. Sizler de gördünüz. İlimizde okullarımız açıktı. Öğretmen ve öğrenciler eğitim öğretimlerine devam ediyorlar. Okullarda yüzde 80 doluluk var. Sadece bu okulda örnek versek, bin 872 öğrenci var. Sabah ortaokul öğleden sonra ise ilkokul geliyor. Bunların arasında sadece 202 öğrenci gelmemiş. Bunların bir kısmı nakil olan çoğu da köye gidip dönemeyen öğrenciler. Dolayısıyla yüzde 90 öğrenciler şuanda eğitim öğretim yılına başlamış durumda." şeklinde konuştu.

Yakut, il genelinde 3 bin 139 öğretmen ile 75 bin öğrencinin eğitime başladığını belirterek, herhangi bir sıkıntının olmadığını ifade etti.

Birkaç gün önce Şemdinli ilçesi merkeze yakın Altınsu İlköğretim Okulu bir grup Pkk'lı tarafından yakılarak kullanılamaz hale gelmişti. Esendere İlköğretim Okulu'na da molotof kokteyli atılmıştı.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise geçen cuma günü Şemdinli'de 'okul yakan' Pkk baskısı nedeniyle Hakkari geneli ve ilçelerinde ailelerin çocuklarını okula gönderemediği için eğitim yılının 'fiilen' başlayamadığını iddia etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber