Zabıta memurunun yazıp yönettiği film tamamlanmak üzere

Bursa İnegöl Belediyesi'nde zabıta memuru olarak görev yapan Hasan Kandemir, yazıp yönettiği 'Sivrikaya' filminin çekimlerini büyük ölçüde tamamladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zabıta memurları ve İnegöl'e bağlı Gündüzlü köyü halkının oynadığı film, adını köydeki kayadan alıyor. Filmde İnegöl ve köy kültürü işleniyor.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çekimleri devam eden Sivrikaya filmini izlemek için Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen ile birlikte Gündüzlü köyüne ziyaret gerçekleştirdi. Kısıtlı imkanlarla profesyonel bir iş ortaya koymaya çalıştıklarını belirten zabıta memuru Hasan Kandemir, İnegöl ve köy kültürünün ulusal ekrana taşınabilirliği noktasında bu çalışmayı başlattıklarını belirtti.

"Emek verilmeden hiçbir şey olmuyor." diyen Kandemir; "Köy halkı büyük bir özveriyle emeğini ortaya koydu. İnegöl adına daha iyi şeyler yapabiliyorsak, biz buna her zaman varız. Ciddi anlamda proje üretmek meşakkatli bir iş. Biz bu işe destek almadan başladık. Destek alma ihtiyacı noktasına gelene kadar da hep ciddi şeyler yapmak için uğraştık. Gündüzlü köyüne ait olan ve İnegöl literatürüne kazandırılacak olan bir türkü ile film oynanacak." dedi.

Hem film çekimlerini izlemek, hem de bundan sonraki süreçte İnegöl ve Gündüzlü köyü adına neler yapılabilir noktasında görüşmek üzere ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise filmin amatörce başladığını fakat güzel bir proje olduğunu söyledi. Sivrikaya'nın Gündüzlü köyü başta olmak üzere İnegöl'ü içeren bir film olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, şunları söyledi: "Film senaryosu itibariyle Türk halkının çok hoşlanacağı, keyif alacağı bir proje. Yönetmenliğini Zabıta Memuru Hasan Kandemir'in üstlendiği filmde, zabıta personelimizden, köylü kadınlarımıza hatta köy muhtarına kadar birçok amatör oyuncunun yer aldığı önemli bir proje. Arkadaşlarımız artık son çekimlerini yapıyorlar. İnanıyorum ki, düzenlemeler yapıldığında İnegöl adına çok özel ve önemli bir kazanım olacak. Köftesiyle, mobilyasıyla, kaplıcalarıyla meşhur İnegöl'ü bu filmle Türkiye sathında adının duyurulması adına önemli bir araç olur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber