Adına alınan cep telefonu numarası polis memurunun hayatını kararttı

Kendisinden habersiz 'nüfus cüzdanı bilgileri' kullanılarak alınan cep telefon hattı Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mehmet Yüksel'in hayatını kararttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksel'in, hiç kullanmadığı numaradan yapılan 'aramalar' yüzünden hakkında açılan davalardan başı dertte.

Adını temize çıkarmak için yıllardır verdiği hukuk mücadelesini kazanan Yüksel, aynı cep telefonu numarasından yapılan "uygunsuz konuşma ve tehditler" dolayısı ile başlatılan tahkikat ve şikayetlerle mücadele ediyor. Aleyhinde yürütülen davalardan beraat eden Yüksel, son olarak Tüketici Mahkemesi'nde GSM operatörüne karşı açtığı "maddi?manevi" tazminat davasını da kazandı. Mahkeme, GSM şirketini 15 bin TL tazminata mahkum etti. Bu arada polis memuru, defalarca mahkemelere gidip gelmekten sağlığını kaybetti, aile saadeti bozuldu. 25 yılık polis memuru Mehmet Yüksel'in başına gelenler, 2001'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'ndeki görevi sırasında bir gazetenin kupon karşılığı vereceği cep telefonu kampanyasına başvurmasıyla başladı.

Gazete bayii kimlik bilgilerini aldığı Yüksel'e kupon karşılığında bir cep telefonu ve bu cihaza takılı kontörlü numara verdi. Yüksel yaklaşık 2 yıl kullandığı hattı kapattı. Ancak Yüksel'in kimlik bilgileri kullanılarak çıkartılan başka bir numara üzerinden birçok vatandaş rahatsız edildi. 2003 yılında tayini Adana'ya çıkan 4 çocuk babası Yüksel, Türkiye'nin değişik yerlerinden bu hat üzerinden yapılan aramalar sebebiyle aleyhine açılan "hakaret, tehdit, taciz" davalarıyla karşı karşıya kaldı.

Hakkında dava açılması üzerine GSM şirketine başvuran Yüksel'e "Talebiniz doğrultusunda sistemlerimiz kontrol edilmiş olup, 0 542 404 00 00 numaralı hattın adınıza kayıtlı olmadığı ve bu hatla ilgili herhangi bir yükümlülüğünüzün bulunmadığı tespit edilmiştir." şeklinde yazı gönderildi.

Adana, Antalya, Bozova, Mersin, Gaziantep sulh ceza mahkemelerinde açılan davalar nedeniyle adliyede talimatla ifade veren Yüksel, yargılamalar sonunda "delil" bulunamadığından takipsizlik kararı verilir veya beraat eder. GSM operatörünün yazısına rağmen aynı gerekçelerle yeni şikayetlerle karşı karşıya gelen Yüksel, her seferinde savunmalarına şirket yazısını ekleyip, mahkemelere sunmaya devam ediyor. Yaşadıklarını bir türlü kabullenmeyen polis memuru, "adliye, emniyet ve evi" arasındaki "gel?gitlerden" sağlığını yitirdi. Psikolojik destek alan ve ilaç kullanan Yüksel'de kalp, tansiyon ve göz hastalığı ortaya çıktı.

TÜKETİCİ MAHKEMESİ FİRMAYI 15 BİN LİRA TAZMİNATA MAHKUM ETTİ

Kurumda 'sicili temiz olan' polis memuru 10 yıldır cep telefonu hattı sebebiyle yaşadığı mağduriyetlere karşı 2011'de Adana 1. Tüketici Mahkemesi'nde GSM şirketi aleyhine 200 bin lira "maddi?manevi' tazminat davası açtı. Yerel mahkeme firmayı 15 bin lira tazminata mahküm eder. Yargıda defalarca aklanmasına rağmen aleyhine açılan davalara yenilerinin eklenmesine bir anlam veremediğini anlatan Yüksel, "GSM şirketi bu numara bize ait diyor. Ama kimin kullandığını bulmuyor. 10 yıldır bu telefon numarası hayatımı alt?üst etti. Sağlımı kaybettim, iş verimim etkilendi, aile saadetim bozuldu. Savcıya, emniyete, karakola ifade vermekten yoruldum. İnançlı bir insanım, ailem ve çevrem böyle bir şeyi yapmayacağımı biliyor. Stresten psikolojik tedavi gördüm."dedi.

Polis memurunun avukatı Atilla Karataş ise Yüksel'in mağdur hattın şirket tarafından (40 40) gizli mesaj hattı olarak kullanıldığını ve sorunun buradan başladığını belirtti. Bu hat üzerinden yapılan aramalardan kişilerin şikayeti üzerine savcılığın yaptığı soruşturmalarda Yüksel'in abone bilgilerine ulaşıldığını kaydeden Karataş, davaların bu bilgiler üzerinden devam ettiğini ifade etti. Olayla ilgili şirket yetkilileri hakkında yaptıkları şikayet üzerine Şişli Cumhuriyet Savcılığı'ndaki soruşturmanın devam ettiğini, Adana 1. Tüketici Mahkemesi'nin verdiği 15 bin liralık tazminat kararının temyiz için Yargıtay'a gittiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber