Antalya'da 105 kaçak göçmenin yakalanması

Kemer'de jandarma ekiplerince yakalanan 105 kaçak göçmen arasında yer alan 28 çocuğa, jandarma ekiplerince balon ve gofret dağıtıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kemer'de İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 1 kamyon ve 2 otomobil içerisinde yakalanan göçmenler, Kemer Spor Salonu'nda tutuluyor. Salona kendileri için getirilen battaniyelerin üzerinde uyuyan göçmenlere yemek verildi. Göçmenler arasında yer alan çocuklara ise balon ve gofret dağıtıldı.

Öte yandan Tekirova'daki bir koyda bekletilen tekneye götürülmek istenen göçmenlerden 98'inin bir kamyonun kasasına sıkıştırıldığı, 7 göçmenin de arkadan gelen 2 otomobille götürüldüğü öğrenildi. Kamyon kasasında su şişeleri, İngilizce öğrenme kitapları ile iskambil kağıtlarının bulunması dikkati çekti.

Kemer Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirilen "Nixie" isimli teknede inceleme yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ve jandarma ekipleri, teknenin oldukça eski olduğunu ve uzun yolculuk için gerekli dayanıklılığının bulunmadığını belirledi.

Olayda "Göçmen kaçakçılığı" suçlamasıyla gözaltına alınan zanlıların, göçmen başına büyüklerden 5 bin dolar, çocuklardan ise 2 bin 500 dolar aldıkları iddia edildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyon ile Kemer ilçesinde konvoy halinde giden 1 kamyon ve 2 otomobili durdurulmuş, kamyonun kasasında ve otomobilde Myanmar, Filistin, İran ve Afganistan uyruklu 60 erkek, 28 çocuk ve 17 kadın kaçak göçmen yakalamıştı. Kamyon ve otomobilde göçmenlere eşlik eden ve sahilde teknede bekleyen isimleri henüz belirlenemeyen 12 kişi de "Göçmen kaçakçılığı" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Zanlıların, göçmenleri İtalya'ya götürmeyi taahhüt ettikleri iddia edilmişti.

Muhabir: Süleyman Elçin

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber