Van'da bilgisayar çalan 2 kişi yakalandı

Van'da son iki ay içinde 15 araçtan dizüstü bilgisayar çalınması üzerine, hırsızlık olaylarını aydınlatmak isteyen polisin otomobile koyduğu dizüstü bilgisayarı çalmak isteyen 2 kişi suçüstü yakalandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Van'da son iki ayda park halindeki araçlardan hırsızlık olayının artması üzerine çalışma başlattı.

Araçlardan genellikle dizüstü bilgisayarların çalındığını tespit eden polis, Kültür Sarayı civarına, içinde dizüstü bilgisayar koydukları bir aracı park etti.

Burada nöbet tutan ekipler, 4 günlük bekleyişin sonunda, aracın camını kırarak dizüstü bilgisayarları çalmak isteyen 2 kişiyi suçüstü yakaladı.

Gözaltına alınan F.D (15) ile S.D'nin (17), 15 araçtan dizüstü bilgisayar çaldıklarını ve bunları H.K ile Y.K'ya sattıklarını söylemeleri üzerine bu kişiler de gözaltına alındı.

Çalınan 15 dizüstü bilgisayar sahiplerine teslim edilirken, sorgulamalarının ardından adliyeye sevkedilen F.D ile S.D çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. H.K ile Y.K ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Muhabir: Özkan Bilgin / Yahya Öylek

Yayıncı: Şükran Yücel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber