İmam değil sanki manken

Haber Giriş : 14 Eylül 2005 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Aktüel dergisinin tanıttığı Fatih Şehzadebaşı Camisi'nin saçı jöleli, tırnakları manikürlü imamı Selman Okumuş'a, yurtdışından evlilik teklifi yağıyor.

Yeni Aktüel dergisi son sayısında Fatih Şehzadebaşı Camisi'nin "sıra dışı" hafızimamı Selman Okumuş'a yer veriyor. Sıra dışı kelimesini boşuna kullanmadık; 1995 Türkiye, 2000 ve 2004 Dünya Kur'an-ı Kerim okuma şampiyonu olan Okumuş, saçına jöle sürüyor, her sabah tıraş oluyor, cilt bakımı yaptırıyor, tırnakları da manikürlü... Ancak "manikür" sözünün yanlış anlaşılmasını istemiyor. Nedenini açıklamak boynumuzun borcu. Selman Okumuş, manikürünü erkek kuaföründe bir manikürcüye değil, bizzat kendisinin yaptığını söylüyor.

BİR İŞADAMI GİBİ YOĞUN
Bayburtlu, dört erkek çocuklu modern bir ailenin ikinci çocuğu olan Okumuş, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. Yüksek lisansını yine Marmara Üniversitesi'nde İngilizce İşletme bölümünde yapmış. Şimdi ikinci master programını, yine aynı üniversitede din eğitimi üzerine yapıyor. Anlayacağınız, çifte master'lı bir imam o. 1997'den beri Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı çalışıyor. Bir işadamı kadar yoğun, imam-hafız Selman Okumuş. İmamlık görevinin yanı sıra uluslararası hafızlık yarışmasına hazırladığı her yaştanve meslekten öğrencisi de var. Ayrıca Diyanet'le bağlantılı yurtiçi ve dışı görevler, özel toplantılar... Ajandasında yer olmadığı belli. "Bir yıl önce bir düğünde Kuran-ı Kerim okumak için söz vermiştim, ama görev nedeniyle Malezya'ya gitmek zorundayım. Ne yapayım, devlet görevi"diyor.

ARACILAR GİDİP GELİYOR
Selman Okumuş'un popülaritesi ve sıra dışılık ciddi bir hayran kitlesi kazandırmış kendisine. Tanışmak isteyen genç kızlardan sık sık telefon ve hayranlık ifade eden mesajlar geliyor cep telefonuna. Sadece hayranlık mesajları değil, direkt evlilik teklifleri bile geliyor. Hatta yurtdışından bile teklif var. "Araya birileri girmeye çalışıyor. Hemen 'Hayır' diyorum. Ben istenmek değil, arayıp bulmak istiyorum." Peki Okumuş nasıl bir kadınla evlenecek? Başı açık mı, yoksa kapalı mı? Düşünüyor ve "Bilmiyorum, ama pozisyonum gereği kapalı olmalı. Hiç sipariş vermedim anneme. Onlar da bana kendim seçme fırsatını verdi. Nasıl olsa Allah bir gün karşıma çıkartacak" diyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber