İstanbul Ticaret'ten burslu iki yeni bölüm fırsatı

İstanbul Ticaret Üniversitesi, yeni döneme; yeni bölümler, yeni dersler ve kampüsüyle giriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Prof. Dr. Nazım Ekren, "Derslerimiz artık girişimci odaklı olacak" dedi.

Altı bin öğrencisiyle 11 yılını geride bırakan İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin akademik açılışı 3 Ekim'de yapılacak. Eylül'de yapılan kayıtlarla doluluk oranı yüzde 85 seviyesinde olan üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, girişimci üniversite konseptinin bu yıl daha etkin bir şekilde uygulanacağını söyledi.

Ekren'in hedefinde girişimci üniversite konsepti var. İstanbul Ticaret Üniversitesi, kurucu ortağı olduğu Teknopark İstanbul'da proje üretecek, İstanbul Ticaret Odası'ndaki meslek komitelerinin tamamını öğretim üyeleri ile eşleştirecek. Kurulan Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde süreçler tamamlandıktan sonra matbaacılık, havacılık, lojistik gibi alanlarda eğitim verilecek. Prof. Dr. Nazım Ekren'in hedefleri arasında, Dış Ticaret Enstitüsü'nde bir uluslararası ekonomi diplomasisi programının açılması da var. Bu konudaki ilk adım ekim ayında atılıyor. Prof. Dr. Ekren, ?Ekonomi diplomasisi, şirketlerin dünyaya açılması sürecinde çok önemli destek sağlamaktadır. Ekonomi diplomasisine firmalarımızın ve ülkemizin ihtiyacı daha da artacak? diye konuştu.

Sütlüce kampüsünü devreye sokmaya hazırlanan üniversitenin kapasitesi tam iki kat artmış olacak. Böylece öğrenciler, öğretim üyeleri ve idari personel daha uygun ve rahat bir çalışma ortamına kavuşmuş olacak. Bu süreci değerlendiren Ekren; "Hukuk Fakültesi, Ticari Bilimler Fakültesi ve İletişim Fakültesi aynı kampüste toplandığında, sosyal bilimler kampüsü oluşacak. Diğer fakülteler yine eski yerlerinde kalacak. Özellikle Küçükyalı, Mühendislik ve Tasarım Fakültesi merkezli olmak üzere, bir mühendislik kampüsü haline dönüşecek" şeklinde konuştu.

LİSANSÜSTÜ EĞİTİME DE ODAKLANACAK

Her sene bin civarında öğrenci alan üniversitenin ön lisans, yüksek lisans, doktora dahil yaklaşık 6 bin öğrencisi bulunuyor. Ekren bu süreci de; "Bu sayının makul bir süre içinde, uygun bir sayıya ulaşmasını istiyoruz. Onu geçmesini de istemiyoruz. Belki yeni dönemde hedef olarak şöyle bir ayrım yapılabilir: Kamu üniversitelerinin çoğalması ve vakıf üniversitelerinin de yaygınlaşması ile gençlerimizin lisans eğitimi almaları daha kolay hale gelecek. Ama yüksek lisans ve doktora ihtiyaçları söz konusu olacak. Üniversite olarak buna uygun bir yapılanma da planlıyoruz." sözleriyle değerlendirdi. 1 Ekim'de sona erecak olan ek yerleştirme döneminde adaylar üniversitenin 5 fakültesindeki 19 bölüm ile, MYO'dan 6 programı tercih edebilecek. Verilecek burs oranları ise yüzde 25 ilâ 50 arasında değişiyor.

2 YENİ BÖLÜME 76 ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEK

Üniversite, Ticari Bilimler Fakültesi bünyesinde bu yıl iki bölüm kurdu. Bunlardan birisi Türkçe ekonomi, diğeri de Muhasebe Denetim Bölümü. Ek yerleştirme döneminde tercih yapacak adayların bu bölümlerin ilgi göstereceği kanısında olan Rektör Ekren, "Yeni Türk Ticaret Kanunu uygulamaya girdiğinde, üst kuruluşların, üst otoritelerin belirlediği standartlar piyasada etkili olmaya başladığında muhasebe ve denetim raporlama sistemleri değişecek. Yeni parametreler, paradigmalar söz konusu olacak. Buna uygun olarak ihtiyaçları karşılayacak bir düzenleme planladık." dedi. Her iki bölüme toplam 76 öğrenci alınacak. Bunların 8'i tam burslu,6'sı yüzde 50 burslu,6'sı yüzde 25 burslu olacak. Ayrıca İTO üyelerinin çocuklarına yüzde 15 indirim uygulanacak.

YENİ DERSLER ?GİRİŞİMCİ ODAKLI'

Rektör Prof Dr Nazım Ekren üniversitelerinin Türkiye'de girişimci üniversite olarak seçilen iki üniversiteden biri olduğunu belirterek şunları söyledi: "Girişimci üniversite olma konseptine uygun olarak, Teknopark İstanbul'u kullanmak istiyoruz. ?Girişimci odaklı' dersleri, programları eklemeyi planlıyoruz. Birkaç farklı alanda entegre bir açılım yapmak istiyoruz. Öğrencilerimize küresel ortamda ihtiyacı olan donanımları kazandırmaya önem veriyoruz. En önemli görevimiz bu. Ders programlarımızı buna göre şekillendiriyoruz. Ayrıca imkân ve kaynaklarımızı da ülkemizin rekabet edebilir konuma gelmesine katkı sağlayacak şekilde değerlendirmeye öncelik veriyoruz. Son olarak ise toplumla olan ilişkilerimizi, kurumsal sosyal sorumluluk örneği projelerde gerçekleştirmeye ağırlık veriyoruz"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber