Vali Şahin: Giresun'da çok büyük değişiklikler olacak

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı', makine ekipman dağıtım törenine katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Şahin, törende çiftçilere dağıtılacak olan makina ekipmanlarını inceledi, yetkililerden bilgiler aldı. 'Patpat' diye isimlendirilen araca binen Vali Şahin, deneme sürüşü de gerçekleştirdi.

Giresun'un kalkınmasının tarım, turizm ve sanayi ile mümkün olacağını vurgulayan Vali Şahin, şu bilgileri verdi: "Giresun gerçekten çok güzel coğrafi bir yerde konuşlanmış. İnsanı ve tabiatıyla mükemmel bir yöremiz. Bu ilimizde kalkınma deyince birincisi tarım, ikincisi de gelecekte olacak turizm. Buna inanıyorum. Giresun halkının bu konuda hazırlıklı olması lazım. Üçüncüsü de sanayi. Tarımsal kalkınmada şansımız 3 kuruluşun ilimize gelmesidir. DOKA'nın kurulması, DOKAP'ın merkezinin Giresun'da olması ve Tarımsal Kırsal Kalkınma Koordinatörlüğü'nün Giresun'da bulunması. Bunlar, Giresun için hayati önem taşıyor. Giresun'da çok büyük değişiklikler olacak. Yine Giresun'un 5. derece teşvik kapsamında olması bizim için büyük avantaj. 6. derecenin tüm haklarına sahibiz. Bizde büyük bir uğraşı sarf ediyoruz. 2. OSB'yi kuruyoruz. Ardından 3. ve 4. OSB'leri kuracağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber