Finansbank, bankacılık okulunun temellerini attı

Erzurum Operasyon ve Çağrı Merkezi'yle bölgede istihdama ve sosyal aktivitelere destek veren Finansbank, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'ne derslik tahsis ederek eğitime de katkı sağlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çağrı merkezi faaliyetlerinin yanı sıra bir 'bankacılık okulu' olma misyonuyla kurulan merkez, uygulamalı eğitim imkanları sağlayarak gençlerin kariyer yolunu açıyor. Bu merkez, çağrı merkezi faaliyetlerinin yanı sıra, Atatürk Üniversitesi ile gerçekleştireceği işbirliği sonucu, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı müfredatı dahilinde yer alan ?Çağrı Merkezleri İçin Temel Satış Teknikleri? ve ?Çağrı Merkezi Yönetiminde Ölçme ve Değerlendirme Teknikleri? ders kitaplarının Finansbank sponsorluğunda danışmanlar tarafından yazılmasına da destek verecek. Finansbank'ın, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi için tahsis ettiği derslikteki uygulamalı eğitim-öğretim faaliyetleri 12 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilen ilk derslere başladı.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde yer alan Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı kapsamında eğitim-öğretim faaliyetlerinin uygulamalı olarak yürütülmesine destek vermek üzere tahsis edilen derslik, çağrı merkezi sektörünün gelişimine de katkı sağlayacak. Finansbank Çağrı Merkezi yetkilerinin yürüttüğü ilk derse, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Çağrı Merkezi çalışanları ile Finansbank Çağrı Merkezi çalışanları da dinleyici olarak katıldı. Dersin açılış konuşmasını yapan Finansbank Çağrı Merkezi Erzurum Lokasyonu Birim Yöneticisi Devrim Dileroğlu, dinamik ve sürekli gelişim eğilimi gösteren çağrı merkezi sektöründe akademik eğitim hizmetlerinin önemine vurgu yaptı. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı'nın alanında uzman, nitelikli eleman ihtiyacını karşılaması açısından vazgeçilmez öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Dünyada çağrı merkezi sektörünün teknolojik ve işgücü açısından gelişimine dikkat çeken Finansbank Çağrı Merkezi Erzurum Lokasyonu Yönetmeni Şehnaz Toprakkazan, bu sektörü gençler açısından gelişen istihdam alanı olarak gördüklerini ifade etti. İstatistiklerle çağrı merkezlerinin bulunduğu konum üzerine değerlendirmelerde bulunan Finansbank Çağrı Merkezi Erzurum Lokasyonu Yönetmeni Serkan Beşdaş ise, ülkemizde hızla gelişim gösteren ve birçok ilde istihdam olanağı sağlayan bu sektörde, eğitim ve uygulamanın bir arada olmasının önemine değindi.

Açılış dersinde Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen de akademinin sektörle işbirliğinin önemine dikkat çekti ve benzeri uygulamaları çoğaltmayı hedeflediklerini belirtti. "Alan olarak gelişime açık olan çağrı merkezi hizmetleri, akademik boyutta sunduğumuz eğitim hizmetlerinde sektörle işbirliği yapmamızı adeta zorunlu kılıyor. Fakültemiz bünyesinde yer alan Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı'nda kayıtlı olan ve bu dönem kayıt yaptıracak olan tüm öğrencilerimizin iki yıllık eğitimleri süresince nitelikli eğitim almalarını amaçlıyoruz. Bu çerçevede ilkini düzenlediğimiz bu dersi online olarak tüm öğrencilerimizle paylaşmayı planlıyoruz. Benzeri dersler ve uygulamalarla öğrencilerimizin alandaki gelişimlerine katkıda bulunmak ve sektörü tanımalarına yardımcı olmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu vesileyle Finansbank'a vermiş oldukları destekten dolayı çok teşekkür ederim." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber