Yüce Divan'da matkap krizi

Haber Giriş : 14 Eylül 2005 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet alım satımına fesat karıştırmakla suçlanan Enerji eski Bakanı Zeki Çakan Yüce Divan'daki ifadesinde, 'Tünelde açılacak bir delikte hangi matkabın kullanılacağını bakan olarak bilmem mümkün değil' dedi.

Enerji eski bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın, Yüce Divan'da yargılanmalarına dün devam edildi. İddia makamını temsil eden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdurrahman Yalçınkaya'nın, Erzurum içme suyu inşaatındaki keşif artışları konusunda bilirkişi görüşüne başvurulması talebine tanıklar Ersümer ve Çakan itiraz ettiler.

Söz konusu inşaatın Palandöken Dağı'nda yapıldığını hatırlatan sanık Çakan, 'Bu tamamen teknik bir konudur. Bakan olarak, tünelde açılacak delikte hangi matkabın kullanılacağını bilmem mümkün değil. Bu konudaki keşif artışları 17 ayrı kademeden geçtikten sonra bakan oluruna sunuldu. Böyle bir suçlama vicdana sığar mı? Siyasi bir lince uğradım' dedi.

Duruşmaya müdahil olarak katılan DSİ avukatları ise Erzurum içme suyu inşaatındaki keşif artışında sözleşme ve şartname dışı işlem yapılarak 17 kat fazla ödeme gerçekleştirildiğini ileri sürdüler ve bu konuda bilirkişi görüşüne ihtiyaç duyulduğunu belirttiler.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber