Bakan Yıldız'dan 'zam' açıklaması/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağı sorusuna karşılık; her ay sonunda elektrik, doğal gaz fiyatlarının değerlendirildiğini belirterek, ''dünya fiyatlarını ve maliyetlerı takip edip ay sonunda havuzdan çıkan rakamları kamuoyuyla paylaşıyoruz'' yanıtını verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'sondaj kuyuları betonlandı, kapatıldı' yönündeki haberlerin maksatlı yapıldığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bazı bölgelerde yapılan sondaj çalışmaları neticesi kuyuların boş çıktığı ve betonlarla kapatıldığı yönündeki ifadelere, 'gerçek petrol ve doğalgaz kuyuları ile ilgilendiklerini her aklı gelenin o kuyulara attığı taşı çıkarmak zorunda olmadıklarını' söyleyerek cevap verdi. Haberi yapanlara sitemlerini ilettiğini kaydeden Bakan Yıldız, şöyle devam etti:

"Biz ciddi iş yapıyoruz. Gayri ciddi ithamlarla uğraşacak durumda değiliz. Bunlara savunma ihtiyacı hissedilmesi bile yaptığımız ciddi işe sıkıntı getirmektedir. O yüzden her işin kendine has prosesi ve projelendirilmesi var. Çalışmalar devam ediyor. Belirtilen kuyularda bulgulara rastlandı. Zaman zaman bizi şu konularda eleştirdiler. Bunları da haklı görüyorum. Çok haklı konuştunuz, çıktı demediniz, bulundu demediniz. Biz şunu söyledik. Orada doğalgaz emaresine rastlandı. Bunun ne kadar ekonomik olduğu, ne kadar fizibıl olduğu 3-4 aylık çalışma sonucu belli olacak. Biz bunu o zaman yine paylaşacağız."

Bu ülkeye olumsuz bakmak isteyenlerin doğalgaz ve petrol üzerinden araç edinerek bakış açısında girmelerini doğru bulmadığını aktaran Enerji Bakanı Yıldız, iktidarı olsun muhalefeti olsun, seveni olsun sevmeyeni olsun, Türkiye'de bulunacak her kaynağın her vatandaşı sevindirmesi gerektiğini savundu. Yıldız, ithalattan şikayet ediliyorsa yerli ve yenilenebilir kaynaklara öncelik verilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Bunları ön plana almamız lazım. Bundan bir insanın sevinmiyor olmasını ben ancak ithalat yaptığımız ülkelerle iş birliği yapıyor şeklinde görürüm. Biz tüm bakanlık olarak bunların yerli kaynaklar olması için gayret gösteriyoruz. Gerçekçi bir yapıyla hareket ediyoruz. Ne vatandaşları ümitlendirelim nede gerçekleri saptıralım. Biz böyle davrandıkça bunun istismar edilmesini doğru bulmam. Buralar betonlandı, kapatıldı yönündeki haberlerin maksatlı yapıldığını düşünüyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber