Kuralları hiçe sayan sürücüler mobese kameralarından kaçamadı

Bursa'da, kural ihlali yaparak trafik kazasına sebep olan sürücüler Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kameralarına takılmaktan kurtulamıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görüntüler, araç sürücülerinin özellikle kırmızı ışık ihlalleri ile sürücülerin sabırsızlıkla hareket etmelerinin korkunç kazalara davetiye çıkardığını gözler önüne seriyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, son günlerde meydana gelen 12 ayrı trafik kazasının görüntülerini basınla paylaştı. Mobese kayıtlarında, genellikle dikkatsizlik nedeniyle meydana gelen kazalar görülüyor. Görüntülerde, Yıldırım ilçesi Siteler Mahallesi Siteler Caddesi'nde şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs, hafif ticari araca çarpıyor. Kazada minibüs ve ticari aracın savrulması mobese kameralarına yansıyor. Çevre yolunda meydana gelen kazada ise yağmur sebebiyle ıslanan yoldan kayan minibüs, kırmızı ışıklarda bekleyen otomobillere doğru savruluyor. Çekirge Devlet Hastanesi yakınlarında çeşmeden aldığı suyla yolun karşısına geçmek isteyen otopark görevlisi, kontrolden çıkan otomobilden kaçmak isterken kazanın ortasında kalıyor.

Çevre yolundaki kırmızı ışıklarda meydana gelen başka bir kazada ise hafif ticari araçla otomobilin çarpışması kameralara yansıyor. Motosiklet sürücüsünün otomobille çarpışması da kayıtlara geçti. Kazada fırlayan motosiklet sürücüsünün yere düşmesi kameralarca görüntülendi.

Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi'ndeki kazada ise otomobilin çarptığı minibüs devrilmesi kayıtlara geçti. Çevre yolunda trafik lambalarında yeşil yandığı sırada sağ şeritten hareket eden otomobil, aniden sol şeride geçmek isteyince arkadan gelen motosikletin çarpmasına maruz kaldı. Kazada can kaybı olmaması sürücüleri teselli etti. Başka bir kazada ise yoldan çıkan otomobilin takla atması mobese kameralarına yansıdı.

Yıldırım ilçesi Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi kavşağına hızlı giren otomobilin uçması da mobese kameralarına takıldı. Stadyum Kavşağı'nda ise yasak olmasına rağmen U dönüşü yapmak isteyen minibüs karşı yönden gelen otomobille çarpışıyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kamuoyu ile paylaşılan görüntülerdeki sürücü hatalarına dikkat çekilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber