Öğretmenlere satranç semineri

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2005 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Satranç Federasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereğince Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen satranç eğitim semineri, Erzincan'da başladı.

Seminer, Erzincan Gençlik ve Spor Merkezi'nde 60 öğretmenin katılımıyla gerçekleşti. Uygulamalı ve teorik olarak iki aşamadan oluşan ve Türkiye Satranç Federasyonu'ndan eğitim görevlisi Avni Katipoğlu tarafından verilen seminere öğretmenler büyük ilgi gösterdi. Seminerde öğretmenler, sertifikanın yanı sıra yardımcı antrenörlük belgesi de alacak.

Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, Erzincan'da açılan satranç kursuna gösterilen ilgilinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.
Satranç İl Temsilcisi İdris Meral ise "Satranç artık ilköğretim okullarında seçmeli, Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'nda zorunlu olarak öğretilecek. Satranç dersi için öğretmenlerin bilgilendirilmesi hedefleniyor. Eğitici açığını kapatmak amacıyla bu kursun faydalı olacağını düşündük. Kursumuza Erzincan'daki çeşitli okullarda görevli yaklaşık 60 öğretmen katılmaktadır" dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu eğitim görevlisi Avni Katipoğlu ise satrancın ilköğretim okullarında seçmeli ders olarak verilmesinin doğru bir karar olduğunu vurgulayarak, "Satranç artık yükselen bir değer ve bir beyin jimnastiği olmasının yanı sıra ilköğretim okullarında da seçmeli ders olarak verilmesi yeni yeni gelişen beyinler için bir avantajdır. Bu kursa katılan öğretmenlerimizin de ilgisi beni sevindiriyor. Ümit ediyorum ki satranç halkımız arasında da bir beyin sporu olur" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber