58 yıllık lise yıkılıyor, yerine otopark ve meydan yapılacak

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, yıllardır tartışma konusu olan 58 yıllık Amasya Lisesi binasını yıkarak yerine yer altı otoparkı ve şehir meydanı yapacaklarını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cafer Özdemir, yaptığı açıklamada, 1954 yılında yapılan Amasya Lisesi'ni bu yılın sonuna kadar yıkacaklarını belirtti. Yarım asırdan daha bir süredir Amasyalılara hizmet veren okulun artık kullanım ömrünü tamamladığını belirten Başkan Özdemir, ?58 yıldır birçok vatandaşımızın yetişmesinde önemli rol oynayan okulumuz artık hem konumu itibariyle, hem de fiziki özellikleri itibariyle olsun miadını doldurmuştur. Bizler de bu durumu kendi aramızda değerlendirip, bu arsayı Amasya halkına daha güzel nasıl hizmet ettiririz diye hesap yaptık. Gerekli yerlere müracaat ederek arsayı 2010 yılında belediyemiz üzerine devraldık.

Arsa üzerinde halen eğitim hizmetine devam eden Amasya Lisesi binasındaki mevcut öğrencileri, şu an 55 Evler Mahallesi'ndeki yapımı bitmek üzere olan yeni okul binamıza taşıyıp, eski binamızın yıkımına hemen geçerek yıl sonuna kadar enkazı arsadan kaldırmış olacağız.? dedi.

Bazı sivil toplum kuruluşlarının bu durumu farklı değerlendirdiğini ifade eden Özdemir, ?Burada yapacağımız şey, 5 bin metrekarelik 450 araç kapasiteli otopark, üstü ise yaklaşık 9 bin metrekarelik şehir meydanı olarak düzenleyeceğiz. Böylece şehir merkezinde özellikle trafik ve yapı yoğunluğu azalacak, görsel kirlilik gibi sorunların ise büyük çoğunlukla ortadan kalkacak ve Amasya trafiği rahat bir nefes alacaktır.'' şeklinde konuştu.

Başkan Özdemir, yeni yapılacak kent meydanının çok amaçlı kullanılacağını ve birçok faaliyetin Yavuz Selim Meydanı'ndan yeni meydana taşınacağını kaydetti. Özdemir, ayrıca Yavuz Selim Meydanı'nda yapılan faaliyetlerden dolayı trafikteki yaşanan sıkıntının önemli ölçüde azalacağını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber