Halkevlerinden zam protestosu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halkevleri, yapılan zamları protesto için topladıkları paraları Başbakanlık yakınına bıraktı.

Kızılay Yüksel Caddesi'nde toplanan bir grup Halkevleri üyesi, yüzlerinde kağıt maskelerle, ellerinde torbalarla, davul eşliğinde vatandaşlardan para topladı. "AKP elini halkın cebinden çek" yazılı bir pankart açan grup "Bu halk bu ülke satılık değil", "Savaşa, sermayeye, rantçılara değil halk için bütçe" şeklinde slogan attı. Kızılay'da dolaşarak bir süre para toplayan grup daha sonra Başbakanlık Çiçekçiler girişine geçti. Burada grup adına Halkevleri Genel Sekreteri Nuri Günay bir açıklama yaptı. Günay, AK Parti'nin 'bütçe açığını' halkın sırtına yükleme peşinde olduğunu iddia ederek, "Savaş bütçesinin, rant projelerinin yarattığı açığı yine yoksulların, emekçilerin cebinden karşılama çabasında" dedi.

Silah harcamalarının son iki ayda üç misli fırladığını iddia eden Günay, "Halklarımız hem canından oluyor, hem yoksullaşıyor ama silah tüccarları kasalarını dolduruyor" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından eylemciler yanlarındaki para topladıkları torbayı boşalttılar. Torbanın içinden para yanısıra gazete, ekmek, maydanoz çıkması dikkat çekti. Toplanan malzemeler tekrar torbaya bırakılarak Başbakanlığa teslim edilmek üzere Çevik Kuvvet polislerin önüne bırakıldı. Eylem olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber