Mamak'ta kurban hazırlıkları hızla devam ediyor

Mamak Belediyesi, 170 dönüm alan üzerinde Ortaköy'de kurulan kurban satış ve kesim alanını, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tüm ihtiyaca cevap verecek şekilde düzenlemeye başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşların ve kurban satışı yapan esnafın ihtiyaç duyacağı her şeyin düşünüldüğü kurban pazarında sosyal tesislerden otoparka, sağlık hizmetinden kesim hizmetine kadar her şey yer alacak. 370 çadır kapasiteli Ortaköy'de kurulacak kurban pazarında tuvalet ve banyoların bulunduğu 2 bina yer alacak. 24 saat görev yapan jandarma, zabıta, güvenlik görevlilerin yanı sıra ilçe müftülüğünce görevlendirilecek dini hizmetler danışma bürosu oluşturulacak.

İtfaiye, otopark, veteriner ve doktorların bulunduğu sağlık merkezi noktasının yanına da seyyar kafeteryalar kurulacak. Tüm gün güvenliğin sağlandığı alanda hayvan taşıyan kamyon ve misafirlerin araçlarını park edebileceği 2 bin araçlık otopark yer alacak. Kurbanlar için kurulan çadırların arasına her 25 metrede bir su imkânı sağlanacak.

Kurban Bayramı öncesi hem satıcıların hem de vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek çalışmaların eksiksiz devam ettiğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bayrama yönelik önemli tedbirler aldıklarını söyledi. Akgül, ?Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nda sağlıklı, temiz ortamlarda kurban kesebilmeleri için elimizdeki imkânlarımızı seferber ettik. Eksiklerimizi gidererek, kurban kesim merkezimizin halkımızın tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde düzenliyoruz. Kurban pazarında hayvanların sağlığı için veteriner hizmetlerimizi titiz bir şekilde yürüteceğiz. Gerek kurban satan esnafımızın gerekse yoğun bir şekilde kurban pazarını ziyaret eden vatandaşlarımız sağlığı için ise sağlık görevlilerimiz hazır bulunacaklar. Kurban pazar alanının hijyeni ve temizliği için ekiplerimiz 24 saat çalışma yürütecek. Kurban kesimi ve çevre temizliği ile ilgili tüm tedbirlerimizi de alıyoruz. Sıkıntılı bir durumun yaşanmaması ve vatandaşlarımızın rahat bir bayram geçirmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber