Samsun eğitim gören Afrikalı öğrenciler sağlık taramasından geçti

Kimse Yok Mu Derneği tarafından Türkiye'ye getirilen 20 Afrikalı öğrenci, Samsun'da eğitim görüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün genel sağlık kontrolünden geçen öğrencilerin kıyafet ve kırtasiye ihtiyaçları da karşılandı

Kimse Yok Mu Derneği'nce okumaları için Türkiye'ye getirilen öğrencilerden Samsun'da bulunan Somali, Uganda, Kenya ve Etopyalı 20 öğrenci, derneğin sağlık sponsoru olan Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde genel sağlık kontrolünden geçti. Kimse Yok Mu Derneği'nce eğitim bursları karşılanan öğrencileri kendi çocuklarından ayırmadıklarını aynı özveriyi onlar için de gösterdiklerini kaydeden Derneğin Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş, "Derneğimizin eğitim bursuyla desteklediği, Özel Feza Eğitim Kurumları'nın da eğitimini üstlendiği öğrencileri rutin olarak sağlık kontrolünden geçirdik. Derneğimizin sağlık sponsoru olan Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleşen muayenede öğrencilerimize genel bir tarama yapıldı. Muayenede emeği geçen hastane yöneticileri, doktor, hemşire ve personele teşekkür ediyoruz." dedi.

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Uzmanı, Romatem Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Akdeniz de, öğrencilerin genel muayeneden geçirildiğini belirterek, "Kimse Yok Mu Derneği'nin getirdiği bu öğrencilere her zaman sponsor olmaya, onların sağlık sorunlarında her zaman yanlarında olmaya hazırız." dedi. Öğrencilerle tek tek ilgilenen doktorlar, öğrencilere sağlık alanında sorunlarının olup olmadığını da sordu.

Yapılan muayenenin ardından öğrenciler, Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi'ndeki Baran İyilik Merkezi'ne getirildi. Öğrencilerin burada kılık kıyafet ve okul ihtiyaçları temin edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber