Sanatçı dostları Ertaş'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı

Türk halk müziğinin ustası Neşet Ertaş'ı son yolculuğunda sanatçı dostları da yalnız bırakmadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanatçı dostları Ertaş'ın cenaze töreninin yapılacağı memleketi Kırşehir'e geldi. Ertaş'ın cenaze törenine siyaset ve sanat dünyasından birçok ismin yanı sıra hemşehrileri ve il dışından gelen çok sayıda seveni de katıldı.

Törene katılan sanatçı Arif Sağ, çok üzgün olduğunu söyledi. Kırşehir'in önemli bir kahramanını kaybettiğini belirten Sağ, "Neşet Ertaş'ın öldüğüne değil ölümsüzlüğe eriştiğine inanıyorum. Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm halkımızın başı sağolsun."dedi.

Neşet Ertaş'ın bir daha yerinin doldurulamayacağını belirten Edip Akbayram ise "Ülkemizin başı sağ olsun. Neşet Ertaş'ın birçok parçasını seslendirdim. Ancak en çok etkilendiğim 'Gönül Dağı' parçasıdır. Bugün Gönül Dağı'na yağmur ve boran düştü. Hepimiz üzüntülüyüz. 21. yüzyılda Aşık Veyselleri, Aşık Mahzuni'leri kaybetmiştik. Şimdi de Neşet ustayı kaybettik. Bir daha yeri doldurulamayacak." diye konuştu.

Cenaze törenine ayrıca usta sanatçının dostları Kubat, Bedia Akartürk, Orhan Gencebay, ve 'Neşet Ertaş Kitabı'nın yazarı ve sanatçıyı en iyi bilen isimlerin başında yer alan Bayram Bilge Tokel gibi isimler de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber