Rektör Prof. Dr. Büyükalaca: Modern bir üniversite ile aynı düzeydeyiz

Osmaniye Korku Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, genç bir üniversite olmalarına rağmen gelişmiş, modern bir üniversite ile aynı düzeyde olduklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OKÜ Rektörlüğü'ne yeniden atanması nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, üniversitede bugüne kadar yapılan hizmetleri ve gelecekteki hedefleri anlattı.

Osmaniye kamu kurum ve kuruluşları ile bütünleşmiş, ortak projeler üreten bir üniversite olma gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Rektör Büyükalaca, şunları kaydetti: ?Kurucu rektör olarak göreve başladıktan sonra iyi bir ekip ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi gelişmiş, modern bir üniversite ile aynı düzeyde. Öğrencilerimize, olması gereken tüm imkânları sunuyoruz. Onların sosyal, kültürel ve sportif anlamda da ihtiyaçlarını karşılama yönünde projeler üretiyoruz. Osmaniye ile bütünleşmiş, ortak projeler üreten bir üniversite olma gayreti içerisindeyiz. Bilimsel çalışmaların uygulamaya geçmesi aşamasında üzerimize düşeni yapmaya hazırız. OKÜ'nün tanıtımı konusunda basının desteği büyük. Üniversiteler topluma hizmet amaçlı kurumlardır. OKÜ'nün kapıları kurulduğu günden bu yana tüm Osmaniye'ye açık olmuştur." dedi.

Büyükalaca, OKÜ'nün mevcut akademik birimlerinin yanında yeni açılması planlanan akademik birimleri hakkında bilgi verdi.

Toplantıda söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aykut Gül ise OKÜ'nün tanıtımı konusunda basının desteğinin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Gül, ?Üniversiteler topluma hizmet amaçlı kurumlardır. OKÜ'nün kapıları kurulduğu günden bu yana tüm Osmaniye'ye açık olmuştur.? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından basın mensuplarının üniversite harçları, OKÜ yerleşke alanı ve diğer konulardaki sorularını cevaplayan Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür etti.

Toplantıya, OKÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Aykut Gül, Prof. Dr. Sabri Ulukanlı ve Basın Halkla İlişkiler Müdürü Aslı Sezgin de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber