Ankara İl Milli Eğitim Müdürü: Bazı veliler ödevlerin az olmasından şikayetçi

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, ?Geçmiş yıllardan gözlemim, bazı veliler çocuğun erken okuryazar olması, daha fazla ödev verilmesi, ders çalıştırılması için öğretmene baskı yapıyor.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, geçmiş yıllarda bazı velilerin kendisine gelerek, ?öğretmen hiç ödev vermiyor, böyle öğretmen olur mu?? diyerek şikayetçi olduğunu söyledi. Okumayı erken öğrenmenin bazı anne babalar için övünç kaynağı olduğunu dile getiren Aydoğan, ?3 aydan beri okula gidiyor hiçbir şey öğrenmedi, diyor. Bunları geçmişte yaşadık, yine yaşayacağız. Veli öğretmenin işine karışmasa öğretmen daha başarılı olur. Bazı veliler çocuğun erken okur yazar olması için, çocuğa daha fazla ödev verilmesi, ders çalıştırılması için öğretmene baskı yapıyor. Bunlar var. Geçmiş yıllarda benim gözlemim (bu sene bakacağız) veli çocuğun bilgi sahibi olmasını, eğitim sahibi olmasını düşünemiyor, sınav kazanmasını istiyor. Erken okuryazar olması ile övünüyor, 1 ayda okumayı öğrendi, diyor. Bizim derdimiz çocuğu erken okuryazar yapmak değil. Çocuğu sosyalleştirmek, hayata hazırlamak. Dostluk, arkadaşlık, birlikte yaşama kültürü. Bunları kazandırmak.? diye konuştu.

Okula yeni başlayan çocukların henüz oyun çağında olduğuna işaret eden Aydoğan, 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında belediyelerin okul bahçelerini oyun alanı haline getirmeye başladığını hatırlattı.

?ANKARA'DA 950 BİN ÖĞRENCİ VAR?

Yeni eğitim öğretim yılının Ankara'da sorunsuz başladığını ve devam ettiğini aktaran Aydoğan, bazı istatistikler de verdi. Buna göre, Ankara'da 60-66 ay arasında okula devam oranı yüzde 15 ila 20 arasında. 66 ay ve üzerinde rapor alanların oranı ise yüzde 3'lerde. Nüfusunun beşte biri öğrenci olan Ankara'da ilk ve ortaöğretimde 950 bin öğrenci, 2 bin 20 okul, 55 bin öğretmen bulunuyor. Geçen sene ile bu sene arasındaki öğrenci artışı ise 50 bin. Başkent'te birinci sınıfların mevcudu yaklaşık 30. Ankara için hedef ise gelecek 3 yılda derslik ihtiyacını tamamlamak. Okullardaki hizmetli sayısını artırmak da Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hedefleri arasında yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber