Çorum'da ormanlara sıklık çalışması yapılıyor

Çorum Orman İşletme Müdürlüğü ile Hitit Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği rekreasyon amaçlı sıklık bakım çalışması başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman İşletme İl Müdürü Osman Erişen, üniversitenin kuzey yerleşke tarafında başlanan bakım çalışmalarını yerinde inceledi. Erişen, tohumların toprağa düşme aşamasından yetişkin bir ağaç olmasına kadar her dönemde ormanlara müdahale edildiğini ve iyi orman olması için çalışmalar yapıldığını söyledi.

Orman amenajman planlarına göre müdahale yapıldığını söyleyen Erişen, ''Şu an üzerinde bulunduğumuz orman üniversiteye tahsis edilmiş, rekreasyon amaçlı planlaması yapılmış bir ormandır. Burada sağlıklı ve kaliteli fertler yetiştirmek, buranın ilimiz üniversite öğrencilerinin faydalanacağı yürüyüş yolları, spor amaçlı uğraşılar, gezme ve dinlenme yerleri olabilmesi için sağlıklı bir orman yetiştirmek için müdahale yapılması planlanmıştır.'' dedi.

Erişen, fidanların dikiminden sonra ormanların belirli bir kapalılığa gelmesi ile birlikte yetişkin ve sağlıklı fertlerle dolu bir orman olması için yapılan müdahaleye sıklık bakımı adı verildiğini kaydetti.

Çam alanlarında her yıl ortalama 4 ile 5 bin hektarlık alanda çalışma yapıldığını söyleyen Erişen, şunları dile getirdi: ''Yapılan bu bakım çalışmaları ile yangına, böceklere ve rüzgâra dayanıklı, sağlıklı ormanlar kurulması hedeflenmekte, orman köylüsüne iş gücü oluşturulmakta, köylülerin yakacak odun ihtiyacı karşılanmaktadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber