Bakan Yazıcı: Kırtasiye ürünlerinde aykırılık oranı yüzde 24'e düştü/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ''Bu yıl okul kıyafetleri, ayakkabılar ve kırtasiye malzemeleriyle ilgili olarak yapılan piyasa gözetimi ve denetimleri sonucunda, 50'ye yakın ithalatçı-satıcı nezdinde 25 binin üzerinde ürün denetlendi. Bu ürünlerden yaklaşık 6 bini güvensiz bulundu'' dedi.

Yazıcı, düzenlediği basın toplantısında, amaçlarının halkın hem ekonomik menfaatlerini hem de sağlık ve güvenliğini korumak olduğunu belirterek, ''Tüketilen her ürünün güvenli olması hem bugün hem de gelecek nesiller için son derece önemli'' diye konuştu.

Tüketicinin aldatılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yazıcı, güvensiz ürünlere karşı sıfır tolerans göstereceklerini söyledi.

Yazıcı, yayınladıkları ''Tüketici Ürünlerinin Tehlikeli Kimyasal Madde İçeriğine Yönelik Piyasa Gözetimi ve Denetimine İlişkin Tebliğ'' ile birlikte, tekstil, hazır giyim, kırtasiye ve çocuk bakım ürünlerinde bulunan azo boyarlar ve fitalatlar gibi tehlikeli kimyasalların kullanımına kısıtlamalar getirdiklerini ifade etti.

Bakanlığın 2011 yılında bin 219 firmayı ve 44 bin 423 ürünü denetlediğini bildiren Yazıcı, bu ürünlerden 12 bin 935'i tüketime uygun olmadığı için, toplamda 554 bin 715 lira idari para cezası uygulandığını kaydetti.

-Kırtasiye ürünlerinde aykırılık oranı yüzde 24'e düştü-

Yazıcı, 5 gün boyunca süren denetimlerde başta İstanbul olmak üzere birçok ilde denetimler gerçekleştirdiklerini ve bu denetimlerde yüzde 24'lük bir aykırılık oranı tespit ettiklerini söyledi.

Geçen yıl bu oranın yüzde 53 olduğunu anımsatan Yazıcı, ''Güvensiz ürün oranının geçen yıla göre yarı yarıya düşmüş olmasında, Bakanlık olarak kararlı bir şekilde konunun takipçisi olmamız, ara vermeksizin denetimlerimizi sürdürmemiz ve sektör temsilcileriyle geliştirdiğimiz olumlu diyaloğun rolü büyüktür'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber