Simit festivali renkli görüntülere sahne oldu

Fatih Belediyesİ'nin organize ettiği Geleneksel Sultanahmet Simit Festivali, sürpriz dans gösterileriyle başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turistler ve vatandaşların da dansa eşlik etmesi, renkli görüntülerin oluşmasına sebep oldu. Başkan Mustafa Demir tezgaha geçerek simit yapmaya çalıştı.

Geleneksel Sultanahmet Simit Festivali'nin 3.'sü Fatih Belediye Başkanı Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Kültür Müdürü Ahmet Bilgili ve Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur'un katılımıyla bugün başladı. Açılış için protokolün alana girmesiyle, bir dans topluluğu dans etmeye başladı. Vatandaşlar ve turistler de dansçılara eşlik etti.

Dans gösterisinin ardından festivalin açılışı yapıldı. Kadir Çöpdemir'in sunuculuğunu yaptığı etkinlikte ilk olarak söz alan Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, dünyanın ilk fast foodu olan simidi tüm dünyaya tanıtmayı misyon edindiklerini anlattı. Yurt içinde 250'den fazla şubeye ulaştıklarını, 12 ülkede de faaliyetlerinin devam ettiğini vurgulayan Okutur, ?Simit ve geleneksel Anadolu lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz.? dedi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise çay ve simidin vazgeçilmez bir ikili olduğunu ve İstanbul'un en önemli değerleri arasında bulunduğunu belirtti.

Festival kapsamında çocuklar, karikatür çalışmalarıyla, palyaçolar ve tahta bacaklarla eğlendi. Akşam Alişan konseriyle renklenecek festival, hafta sonu da çocuklara yönelik etkinlikler, açık hava sinema gösterileri ve konserlerle devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber