Denizli'de İtfaiye Haftası kutlanıyor

Denizli'de İtfaiye Haftası kutlamaları çeşitli etkinliklerle başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye İtfaiyesi'nin hazırladığı program, belediye önündeki Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Törene Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve itfaiye çalışanlarıyla ilköğretim okullarından gönüllü itfaiyeciler katıldı. Burada konuşan Gökoğlan, itfaiye teşkilatının önemini anlattı. Daha sonra belediye önünde kurulan itfaiye stantları gezildi.

Başkan Yardımcısı Gökoğlan, itfaiye çalışanları ve gönüllü itfaiyeciler, programın ardından Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Denizli itfaiyesinin birçok operasyondan can ve mal kurtararak yüzakıyla çıktığını kaydeden Başkan Zolan, "İtfaiyemiz tesisat, araç gereç ve personelin eğitimi, bilgisi anlamında bugün Türkiye'nin en başarılı itfaiyesidir ve her olaya hazırdır. Araçlarımızı sürekli yeniliyoruz. Personelimize eğitim verme, onların motivasyonunu arttırma anlamında gayret sarf ediliyor. Gönül ister ki hiçbir yangın, can ve mal kaybı olmasın ancak hayatın akışı içinde her şey var. Sel baskını, yangın ve trafik kazası gibi birçok olayla karşılaşılıyor. Vatandaş böyle durumlarda 'imdat' dediği an bizim orada olmamız gerekiyor. İtfaiye ekibimiz, bu durumlarda göreve her an hazır durumdadır. Dünden daha iyi durumdadır, inşallah yarın daha da iyi olacaktır.? dedi.

Etkinlikler kapsamında açılan stantlarda doğal afetlerde kurtarma ve kazı çalışmalarında, dere, nehir, göl ve deniz gibi suda boğulmalarda ve yangın söndürmede kullanılan cihazlar sergilendi. Ayrıca geçmişte çıkan yangınlarda ve trafik kazalarında çekilmiş fotoğraflar da yer aldı. İtfaiye Haftası kapsamında, yangın ve arama kurtarma tatbikatları ve eğitim toplantıları da düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber