Hemşehri derneklerinden önemli mesaj: Bizi kimse bölemez

Bursa Kent Konseyi Hemşehri Dayanışma Dernekleri Çalışma Grubu tarafından dernekler arasındaki işbirliğini artırmak amacıyla her ay düzenlenen toplantıların sonuncusu, Bursa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin ev sahipliğinde yapıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Derneğin merkez binasında yapılan toplantıya, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, eski Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Bursa Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri ve 29 hemşehri derneğinin başkan ve yöneticisi katıldı. Toplantıda, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, büyük Osmanlı coğrafyasının farklı bölgelerinde yaşamış insanların torunlarını bir araya getirdiklerini aktardı. Pala, ?Ülkemizi bölmek isteyenler, sıkıntı çıkarmak isteyenler şunu bilsin ki; bu ülke daha da büyüyecektir. Türkiye'nin her bölgesinden Bursa'ya gelen kardeşlerimizle bir masanın etrafında oturarak aynı hisleri taşıyoruz. Ülkemizi, bayrağımızı seviyoruz, Anadolu'ya ve dünyaya hizmet etmek istiyoruz. Ülkemiz içinde bulunduğu imtihanı, kardeşlik duygusuyla aşacaktır. Büyük Osmanlı coğrafyasının kurulduğu topraklar olan Bursa'dan tüm dünyaya ilan ediyoruz ki; bu ülkenin bölünmesi, parçalanması bir yana bu ülke daha da büyüyecek ve genişleyecektir.? dedi.

Eski Bursa Milletvekili Kemal Demirel ise milletvekilliği döneminde sadece belirli kesimlerin değil, 73 milyonun milletvekili olarak çalıştığını söyledi. Geçmişte olduğu gibi bugün de kardeşliğe sımsıkı sarılmak gerektiğini belirten Demirel, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlerin geçmişte başarılı olamadığı gibi bugün de başarılı olamayacağını ifade etti.

Hemşehri Dayanışma Dernekleri Çalışma Grubu Temsilcisi Lütfi Taşçı, Dağ-Der ile başlayan geleneğin Bitlisliler Derneği'yle devam ettiğini kaydetti. Derneklerin son dönemde hayırda ve iyilikte birbiriyle yarıştığını söyleyen Taşçı, derneklerin yürüttüğü faaliyetlerle ancak ülke birliğinin devamlı olabileceğini belirtti. Tüm hemşehri derneklerinin Türkiye ve Bursa için el ele verdiğini anlatan Taşçı, bundan sonra da birbirlerinin tutan elleri, gören gözleri, yürüyen ayakları, düşünen akılları olacaklarını ifade etti.

Bursa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu Başkanı Biret Elik, her ay düzenli olarak hemşehri derneklerinin temsilcilerini bir araya getiren Bursa Kent Konseyi'ne ve Başkanı Semih Pala'ya teşekkür etti. Derneklerin, bir şehrin kültürünü diğer şehirlere aktarmada köprü vazifesi gördüğünü kaydeden Elik, Bitlis'in sahip olduğu zenginlikler hakkında bilgi verdi. Bitlis'in 9 bin yıllık geçmişi olduğunu, birçok devlete ev sahipliği yaptığını ve bünyesinde tarihi şahsiyetleri barındırdığını anlatan Elik, başkanlığını yürüttüğü Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu'nun çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

1071'DE BAŞLAYAN KARDEŞLİK SÜRÜYOR

Diyarbakırlılılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeyhmus Seviş de son dönemde kendileri hakkında basında çıkan haberlere cevap verdi. 1071 yılında iki halk arasında başlayan kardeşliğin halen sürdüğünü belirten Seviş, zor dönemlerde Türklerle her zaman omuz omuza vermiş olan Kürtlerin ?terörizm'le ilişkilendirilmesinin çok çirkin olduğunu kaydetti. Diyarbakırlılar Derneği'nin bu zamana kadar üzerine düşen her türlü görevi yerine getirdiğini ve terörü her an lanetlediğini söyleyen Seviş, yanlışlık sonucu basın bülteninde yer almadı diye Diyarbakır adını hedef haline getirenleri de kınadı. Diyarbakır'ın evliyalar, sahabeler, erenler şehri olduğunu söyleyen Seviş, bu oyunlara asla gelmeyeceklerini dile getirdi.

Diyarbakırlılar Derneği'ne yöneltilen suçlamaları da kınayan dernek temsilcileri, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Toplantıya, Bitlisliler, Manisalılar, Çanakkaleliler, Diyarbakırlılar, Kütahyalılar, Karabüklüler, Çankırılılar, Afyonkarahisarlılar, Dadaşlar, Sinoplular, Bayburtlular, Muşlular, Bilecikliler, Adıyamanlılar, Kırklarelililer, Mardinliler, Siirtliler, Muğlalılar, Çorumlular, Elazığlılar, Dağ-Der, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu, Birleşik Kafkas Derneği, Bal-Göç, Oltulular, Kahramanmaraşlılar, Bursa Karacabeyliler, Gemlik Elazığlılar derneklerinin başkan ve yöneticileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber