Kongrede kumanya dağıtılması köftecileri vurdu

AK Parti 4. Olağan Kongresi'ne kongreye katılanlara kumanya dağıtımı için parti özel bir şirketle anlaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kongre için gelenlere sabahın ilk saatlerinden itibaren kumanya dağıtımına başlandı. Kumanya dağıtımı yapılması nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren Arena Spor Salonu önünde tezgah açan simitçiler, köfteciler ve su satıcıları satış yapamadı. Kongreye gelen partililere içinde sandviç, kek, kuru üzüm ve meyve suyu bulunan kumanya dağıtıldı. Kumanya dağıtılması sırasında küçük çaplı bir izdiham yaşandı. Kongreye gelen partililer aldıkları kumanyaları yedi. Ayrıca seyyar büfelerde partililere simit ve çay ikramı yapıldı.

Kumanya dağıtımı nedeniyle iş yapamadıklarını belirten köfteci Muzaffer Kızılateş, ?Bugün gerçekten perişanız. Geceden beri buradayız. 30 bine yakın kumanya geldiği söyleniyor. Bugüne kadarki kongrelerde bu kadar katılım olmuyordu ama biz yine de güzel iş yapıyorduk. Ben 3 yıldır bu işi yapıyorum, bu kadar az satış yapmamıştım. Bu gidişle bugün iş yapamayacağız ve köfteler kalacak.? dedi.

Kumanyaların dağıtılması nedeniyle satışların önemli ölçüde düştüğünü anlatan köfteci Talat Yılmaz, ?İşler bugün çok durgun. Yaklaşık 5 saattir 50 liralık iş yaptım. 10 ekmek satabildim. Masraflarımızı bile çıkaramadık. Her zaman işlerimiz iyidir ama ilk kez bu kadar kötü işlerimiz. Umduğumuzu bulamadık.? diye konuştu.

Gece saatlerinden itibaren spor salonu önünde beklediğini söyleyen çaycı Ferhat Kandemir ise ?100 TL'lik satış yaptık. İçeride çay, yemek, su bedava bu nedenle vatandaş bizden bir şey almıyor. Çekirdek satıyoruz onu bile bedava istiyorlar. İçeride olsaydım 300-400 liralık satış yapardım. İçeri girmeye çalıştım, güvenlik güçleri engelledi. 1 yıldır bu işi yapıyorum. Maçlarda konserlerde satış yapıyoruz. İşçiyim aslında. Geçinemediğim için böyle ek iş yapıyorum.? şeklinde konuştu.

Sabah saatlerinde bu yana satış yapmaya çalıştıklarını vurgulayan ismi vermek istemeyen bir öğrenci, ?Öğrenciyiz aslında ama konser ve böyle kongrelerde harçlığımızı çıkarıyoruz. Her vatandaş 5-6 kumanya almış. Belki öğle saatlerinde acıkır vatandaş satış yaparız diye düşünüyorduk ama bu kongrede ciddi bir kumanya dağıtımı yapılmış. Bizim satışlarımızı çok etkiledi.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber