Çubuk'ta bilgi evine kayıtlar başladı

Çubuk Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlüğü'nce ortaklaşa yürütülen Bilgi Evi'ne yeni eğitim yılı için öğrenci kayıtlar başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde bulunan bilgi evinde, toplantı salonları, dershaneler, etüt sınıfları, bilgisayar odaları, çocukların eğitici ve eğlendirici film izlemelerine imkan tanıyan odalar ile çeşitli sosyal donatılar yer alıyor. Bilgi evlerinde öğrencilerin okul derslerine takviye eğitimleri veriliyor ve sosyal, kültürel etkinlikler gerçekleştiriliyor. Ayrıca kulüp çalışmaları ile de öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeleri sağlanıyor.

Belediyenin örnek bir eğitim projesi olarak hayata geçirdiği bilgi evlerine yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte kayıtların başladığını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, "Bilgi evinden 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri yararlanacak. Bir müdür, 5 öğretmen, bir hizmetli personelin hizmet vereceği 2 katlı bilgi evinde, yaklaşık 200 öğrenciye hizmet verilecek. Bu öğrencileri seçmek üzere bu hafta cuma, cumartesi ve pazar günleri seviye tespit imtihanları yapılacak." dedi.

Amaçlarının ilçedeki eğitim kalitesini yükselterek, Çubuklu öğrencilere daha iyi bir eğitim sunmak olduğunu kaydeden Başkan Özden, "Bilgi evini, ilçemizdeki öğrencilerimize uygun ders çalışma ortamları oluşturmak, derslerinde yardımcı etüt programlarından yararlanmaları, kendilerini geliştirmelerini ve boş zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak amacıyla açtık. Şuanda bilgi evi sayımız bir olup, Allah nasip ederse çok kısa bir süre sonra yeni bir bilgi evi daha açacağız ve kapasiteyi iki katına çıkartacağız. Bu yıl yapılan SBS imtihanında bilgi evine devam eden 33 öğrencimizden 31 tanesi Anadolu liselerini kazanarak yerleşti. İlk yıl olmasına rağmen bu güzel bir başarı. İnşallah bu başarılar artarak devam edecek. Bu nedenle bilgi evimize, maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen evlatlarımızı mutlaka bekliyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber